Jump to content

dmc12Hank

Locost Sverige medlemsklubb
 • Posts

  326
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

dmc12Hank last won the day on April 17

dmc12Hank had the most liked content!

Reputation

69 Excellent

About dmc12Hank

 • Birthday 11/13/1967

Profile Information

 • Kön
  Kille
 • Interests
  Har byggt klart en sjua efter Cris Gibbs bok med Opel 2.0 16v c20xe motor.

  Då suget efter ett nytt projekt blev för stort har jag nu börjat
  bygga en Jaguar D-type variant med V8.

Profile Fields

 • Namn
  Henrik Berglund
 • Ort
  Vällingby
 • Locost-status
  Har byggt locost

Recent Profile Visitors

7546 profile views
 1. Jag har kommit av mig lite. Har beställt och väntar på MAP sensor och speed sensor så kanske man kan koppla in motorhärvan och försöka starta upp motorn. Lite läskigt. Jag måste spara lite pengar för att köpa stötdämpare och boka byggbesiktning. Men det vore kul att starta upp motorn först. Men då måste jag fixa avgassystem och bestämma om jag ska ha sidepipes eller dra skiten under bilen. När det börjar bli vår är det så mycket annat som tar ens uppmärksamhet. Hus och trädgård. Ska bygga staket och friggebod. Men det känns som lyxproblem. Det gör inget om det blir lite lägre intensitet i bygget då jag inte sätter några deadlines för då blir man bara besviken. Men det vore kul att göra byggbesiktning i sommar nån gång.
 2. Stort grattis! Jag är avundsjuk [emoji2]
 3. Kan det vara så att den röda kabeln får 12+ hela tiden men kopplas via bromskontakten så när man bromsar så bryts den?
 4. Håller på att gå igenom elhärvan. Undrar lite över kontakten till växellådan TH700. Det står trans tourque converter på kabeln. (Ser ut som hela motor-elhärvan är från painless wiring eller liknande. Allt är hyfsat uppmärkt på engelska.) Det är en lila och en grön kabel som går in i kontakten. Den röda kabeln står det växellåda relä på. Undrar lite över var den ska gå? Det finns ett relä som det skulle kunna vara. Se bild 2. Det matas med en ljusbrun kabel som kommer från pin F9 från datorboxen. Som för övrigt är en 1227730 Oerhört tacksam om nån som har lite koll på hur en Th700 är kopplad kan bringa lite ljus i mitt mörker :)
 5. Har roat mig med ett hyllplan och lite papper för att se hur cockpit känslan blir. Den ska såklart inte vara så bred osv. Vad säger alla? Bra eller dåligt. Det kommer bli ett helvete och passa in dom där minidörrarna känner jag.
 6. Håller på att reda ut elhärvan till motorstyrningen. Det mesta börjar klarna men fortfarande lite oklarheter. Kommer att ställa lite frågor här så småningom, kanske nån kan bringa lite ljus i mörkret. :)
 7. Har satt dit en Willwood bromsreduceringsventil och fixat handbroms. Allt funkar perfekt.
 8. Bilen har bromsar! Känns lite stort. Fick hjälp av sonen att trampa på pedalen vid luftningen. Har renoverat alla oken. Bak sitter det låsbrickor och en av dom flög iväg och försvann. Då fick jag anledning att ta ner bokhyllorna, städa och skruva upp hyllor. Jag hittade brickan till slut. Ska börja kolla på elhärvan till motorn. Kanske kan åka en sväng snart. [emoji16] Nästa stora grej blir uppstart. [emoji51]
 9. Börjar tröttna på alla fel jag har gjort med blinkers :D. Men tack för ditt engagemang Pinto!Jag ska köra på hella blinkersarna så blir det rätt. Får tänka till med att bygga in dom på nåt bra sätt bara.
 10. Det låter ju strålande i så fall! Tack. Är det nåt man måste kolla med sin besiktningsman eller är det praxis nu för tiden?
 11. Det är det jag har just nu, jag trodde att det var viktigt att ha coilovers på plats så man ser hur det lirar med fjädringsväg, fjädringsstopp osv.
 12. Har monterat nya fina bromsskivor och väntar på reparationssats till bromsoken fram. Håller på att dra bromsrör bak. Saknar lite detaljer, klammer 6mm, nipplar och bromsreduceringsventil. Dom kommer så småningom, ska försöka dra så mycket rör jag kan innan. När det är klart så är det bara coilovers som saknas innan byggbesiktning tror jag. För att köpa dom så måste jag väga bilen innan. Och för att väga den så måste karossen på. Lite moment 22. Blir lite gissningslek men man kanske får räkna med att byta fjädrar några gånger.
 13. Har beställt originalbultar till kardanknuten till diffen. Känns bättre så. Har även köpt en sån här. Väntar på att få nya bromsskivor levererade imorgon. Ska dra bromsrör i helgen. Det blir kul :)
 14. Jag har hittat en blinkers som kanske är godkänd som framblinkers. Den är märkt 1A så vitt jag kan förstå. Funkar den här tror ni? Den finns på Jula:)
×
×
 • Create New...