Jump to content

dmc12Hank

Locost Sverige medlemsklubb
 • Content Count

  320
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

dmc12Hank last won the day on April 8

dmc12Hank had the most liked content!

Community Reputation

65 Excellent

About dmc12Hank

 • Rank
  Forum Adicted
 • Birthday 11/13/1967

Profile Information

 • Kön
  Kille
 • Interests
  Har byggt klart en sjua efter Cris Gibbs bok med Opel 2.0 16v c20xe motor.

  Då suget efter ett nytt projekt blev för stort har jag nu börjat
  bygga en Jaguar D-type variant med V8.

Profile Fields

 • Namn
  Henrik Berglund
 • Ort
  Vällingby
 • Locost-status
  Har byggt locost

Recent Profile Visitors

7365 profile views
 1. Har satt dit en Willwood bromsreduceringsventil och fixat handbroms. Allt funkar perfekt.
 2. Bilen har bromsar! Känns lite stort. Fick hjälp av sonen att trampa på pedalen vid luftningen. Har renoverat alla oken. Bak sitter det låsbrickor och en av dom flög iväg och försvann. Då fick jag anledning att ta ner bokhyllorna, städa och skruva upp hyllor. Jag hittade brickan till slut. Ska börja kolla på elhärvan till motorn. Kanske kan åka en sväng snart. [emoji16] Nästa stora grej blir uppstart. [emoji51]
 3. Börjar tröttna på alla fel jag har gjort med blinkers :D. Men tack för ditt engagemang Pinto!Jag ska köra på hella blinkersarna så blir det rätt. Får tänka till med att bygga in dom på nåt bra sätt bara.
 4. Det låter ju strålande i så fall! Tack. Är det nåt man måste kolla med sin besiktningsman eller är det praxis nu för tiden?
 5. Det är det jag har just nu, jag trodde att det var viktigt att ha coilovers på plats så man ser hur det lirar med fjädringsväg, fjädringsstopp osv.
 6. Har monterat nya fina bromsskivor och väntar på reparationssats till bromsoken fram. Håller på att dra bromsrör bak. Saknar lite detaljer, klammer 6mm, nipplar och bromsreduceringsventil. Dom kommer så småningom, ska försöka dra så mycket rör jag kan innan. När det är klart så är det bara coilovers som saknas innan byggbesiktning tror jag. För att köpa dom så måste jag väga bilen innan. Och för att väga den så måste karossen på. Lite moment 22. Blir lite gissningslek men man kanske får räkna med att byta fjädrar några gånger.
 7. Har beställt originalbultar till kardanknuten till diffen. Känns bättre så. Har även köpt en sån här. Väntar på att få nya bromsskivor levererade imorgon. Ska dra bromsrör i helgen. Det blir kul :)
 8. Jag har hittat en blinkers som kanske är godkänd som framblinkers. Den är märkt 1A så vitt jag kan förstå. Funkar den här tror ni? Den finns på Jula:)
 9. Ha ha, Nej inget man vill chansa på direkt.
 10. Tack! Antar att jag också ska ha det då. :) Man kan väl ha högre moment med 10,9 men dom är väl inte lika sega som 8:8 eller?
 11. Nån som vet om det funkar med 8:8 kvalitet i bultarna i kardanknuten till diffen eller om man ska ha 10,9? Vad har ni. Själv har jag glömt vad jag har i 7:an och den står i Hälsingland.
 12. Motor, växellådan och motorstyrningen (original så vitt jag vet) har suttit i en inreggad Cobra enligt säljare så jag tänkte testa hur det litar tillsammans när jag väl kommer dit. Jag är egentligen inte intresserad av att ha sjukt mycket effekt utan jag vill ha en välbalanserad bil med okej prestanda. Jag har haft en -70 Mach 1 tidigare och ljudet av en V8 är svårslaget. Sen vet inte jag hur SFRO räknar effekt om det är på hjulen eller motorn.
 13. Det verkar vara Tbi toppar om man ska tro på gjutnumret.
×
×
 • Create New...