Jump to content

Martin

Forumdeltagare
 • Posts

  1064
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Martin last won the day on December 8 2015

Martin had the most liked content!

Reputation

11 Good

Profile Information

 • Kön
  Kille

Profile Fields

 • Namn
  Martin Hansson
 • Ort
  Göteborg

Recent Profile Visitors

7019 profile views
 1. Dags att sälja denna bil då jag byggde den för att använda som glassätarbil men den används bara ett par gånger varje sommar. Så får övermäktiga min nostalgi och ge plats för annat i garaget. Ute på blocket nu. Det jag vill få bekräftat, känns som en självklarhet, är att ursprungskoll, SFRO-papper etc det skall följa med bilen vid en försäljning. Korrekt?
 2. Tack! Mina lyktor har absolut alla möjligheter att sätta dem fel 🙂 Provar med stiftet uppåt och kontrollerar att det det blir rätt med "skålen" också.
 3. Japp, inte alls svårt att montera fel. Bara ett slätt runt hål i reflektorn. Sedan är "kontakten" lös. Går alltså att rotera det hela lite hur man vill. Jag antar så här i efterhand att man skall ha mittenstiftet på lampan antingen uppåt eller nedåt.
 4. Insåg när jag öppnade lyktorna att lamporna kanske inte sitter i rätt position. Hur vet jag hur lampan skall vara roterad i lyktan? I detta fall P45T R2. Givetvis förutsatt att det har betydelse....
 5. Tack. Verkar som vettiga alternativ. Möjligen saknar den andra parkeringsljus? Fick tips om att prova med bättre glödlampa också så får börja där.
 6. Kan vara värt att prova. De jag har är Biltema. Knappt använda men som sagt Biltema.
 7. Som jag skrivit i en annan tråd har jag godkända lyktor som jag dock tror har dålig ljusbild och alltså kanske underkänns vid besiktning. Önskar tips på liknande lampa med bra ljusbild. Helst med korrekt märkning. Typen jag har är denna: http://www.traktordelar.net/belysning/stralkastare-fram-helhalvljus/traktorstralkasatre-glodlampa-4540.html Vill minnas att det fanns något skäl att välja just denna men minns inte längre vad det var. Kanske var det en av få som folk här visste hade rätt märkning?
 8. Jo, men de jag har är ju redan godkända men går kanske inte igenom en besiktning.... Inte helt vanligt vad jag sett med denna typ av lampor annat än i england och då oftast felmärkta.
 9. Hmm, kanske får ta och köpa nya lyktor då. Har inga andra och är nöjd med de jag har i övrigt men kanske större risk att åka dit på e-märkingen om jag byter lyktor för att jag blev underkänd.
 10. Snart dags för första besiktningen. Lite orolig över min ljusbild. Har korrekt märkta lampor men finns inte tillstymmelse till skarp linje utan vid belysning mot vägg har jag bara en stor difus gul "blob". Antar att på besiktningen struntar de i att lyktan uppfyller kraven på papperet utan de vill se en bra bild. Borde jag då byta till felmärkta lyktor som gör som de skall eller kan jag hänvisa till att lyktorna uppfyller kraven? Det är korrekt märkta traktorstrålkastare med glödlampa. [Edit]: Kanske bäst att klargöra att det är min första vanliga besiktning efter tre år i trafik.
 11. Antar du fick samma båge som mig. Var under all kritik. Speciellt till det priset.
×
×
 • Create New...