Jump to content

abarth

Forumdeltagare
  • Posts

    74
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Posts posted by abarth

  1. Oj, nu har jag missat att gå in här på ett tag - tack för alla bra tips!

    Vad tror ni om att köra omkring på t.ex. Kumho V70 till vardags OCH bana? Dvs inte skaffa en extra uppsättning fälgar utan ersätta bakelitpuckarna som sitter nu?

    När det gäller bälte så får jag väl komplettera med 4-punktsbälte för att inte ta bort användningsområden, "stolarna" som sitter idag är dynor mot golv och mot bakre bulkplåt...

     

  2. Nu när jag ÄNTLIGEN har skaffat en "riktig" bil så fortsätter ju det med anledningen VARFÖR jag skaffade en sån här bil - jo, den ska användas för att köra på bana med! Den kommer vara långt ifrån den snabbaste men jag är övertygad om att jag kommer ha roligt med den!

    Idag sitter det 13x6 minilite fälgar med 185 breda däck, min tanke är att skaffa ytterligare ett set med hjul och jag har snöat in på att skaffa en omgång med 13x7 revolution fyrekrade fälgar - som dessa: https://www.ebay.co.uk/itm/Revolution-Road-7-0x13-4-Spoke-Alloy-Wheel-ET05-Black-For-Ford-RWD/292028337898?_trkparms=pageci%3Ab518ebde-26b7-11e8-b9f3-74dbd180cacf|parentrq%3A1f4614fc1620a861b347da0ffffa3a3d|iid%3A1&_trksid=p2481888.c100675.m4236

    Det borde väl räcka med 195 breda däck till dom fälgarna? Vilka R-däck kör ni på som kör lite banmöten och kanske till och med Roadsportklassen?

    4-punktsbälte - helst svarta - var hittar man det som är godkända? Går det att besiktiga med sådana? Jag har 3-punkts rullbälte idag.

    Vänligen Thomas

    westfield-seven.jpg

    • Like 1
  3. 17 timmar sedan, Tabaco sade:

    Grattis till en fin bil.  Den har ju stel bakaxel om jag förstår rätt.

    Skulle vara intressant att veta hur Westfield har hängt upp bakaxeln i ramen.

    Tack, ska se om jag kan ta något kort på det, men vad jag har förstått så är det 4-länksupphängning med panhardstag

  4. Jag var ju tvungen att sälja min svarv å fräs då jag "råka" skotta en motor för några hundra tusen och bara skulle ut på banan igen.

    30 dagar efter skottet var jag på startplattan igen, men skottade den motorn med.... en rätt tung tävlings säsong kan man säga.

    :/

    Ouch... Det lät mindre kul - bättre lycka med LoCost byggandet! :)

  5. Tjena.

    Jag slapp åka i hans låda ;)/>/> ... men har en film från Kullen på hans framfart i min Youtubekanal...

    Min kanal...

    Funderar på vad du menar med "ny konstruktion". Ska du inte bygga en sjua ?

    Jag lär svetsa, svarva, fräsa och göra så mycket som går själv... målet är en klar för under 50k. Men troligtvis spårar det ur ... är ju alltid race-sugen och nu utan dragracingbil lär det inte bli mindre sug efter å få gasa.

    Edit:spell-check

    Hahaha... Han är en duktig chaufför, så jag var lugn! Finns filmer på tuben (Stefans kanal) där jag åker med Stefan från förra året.

    Det blir en helt egen konstruktion ja, men med "low cost" tänk - mycket pengar finns det inte att leka med utan det blir lite Kajsa Varg stuk på det. Sitter och jobbar i 3D CAD program dagarna i ända och håller på med design, så utmaning är att göra något hyfsat prisvärt som både är snyggt och funktionellt.

    Utöver det ska ett garage byggas - håller till hos min kompis som är min byggkompis / bil nr 2 för tillfället.

    Svarv och fräs vore underbart att ha tillgång till, men man får försöka ändå så gott det går.

    Slutligen - allting spårar ur, det är konstigt... ;)

  6. Hej!

    Kul att se nån mer från Skara här! Du har kommit längre på en månad än vad jag har gjort på ett år dock... Känner Båging lite smått och åkte i hans gamla lådbil och blev biten rejält, men för att strula till det ordentligt för mej själv så blir allt en nykonstruktion "för det är så roligt".

    Är inte inne här så ofta dock, men det vore kul att höras av!

    Mvh Thomas

  7. Jag har inte somnat, inte dött - det går bara otroooligt långsamt dels pga obefintlig budget och andra åtagande... Håller dock på med design av egna spindlar eftersom E34:ans spindlar var väldigt dumma att utgå ifrån och jag vill inte göra nått halvdant...

    Slänger upp en tidig "skiss" från solidworks - tänkt att använda E34:ans nav och lager för att göra det enkelt för mej. Har ni några invändningar? Jag vet att jag inte har gjort något bromsoksfäste än, det kommer... Material? Räcker 335 stål tro?

    Mvh Thomas

    egen_spindel.JPG

  8. Det kan inte vara något problem med tänderna på hjulet? Att den inte hinner komma ur ett magnet/induktionsfält innan den är i nästa så att säga pga för "långa" tänder? Bara spånar lite...

    EDIT: Läste detta, det har du säkert också gjort:

    "Bosch 60-2 wheels and high RPM breakup (Can also apply to other high tooth count wheels)

    This happens most often with V3.57 boards, but can happen with V3.0 boards too. We've seen this most often on BMWs and Hyundais, but it can happen on any Bosch Motronic system, or with Electromotive trigger wheels as well. With some sensors, it can apply to 36-1 or 36-2 wheels. What starts as a small noise spike at low RPM becomes a very large noise spike right in the spot where the missing tooth is, causing the ECU to lose synch. You'll see this problem manifest as the RPM signal suddenly spiking downward at high RPM, and the car acting like it's hit a rev limiter. Putting a 10K to 20K resistor inline with the crankshaft position sensor wire generally clears this right up. Below is a tooth log showing this problem happening to a 36-1 trigger wheel."

    http://www.diyautotune.com/tech_articles/vrsensor/megasquirt_vr_index.htmhttp://www.diyautotune.com/tech_articles/vrsensor/megasquirt_vr_index.htm

  9. Micke: extra hållbara locostdäck ;) Tyvärr blev inte däcken genomskinliga som tanken var...

    Tyvärr är det heller inte så bra som jag vill ha det, frågan är vad har ni andra för breddmått längst fram i sittbrunnen för att få plats med fötter och pedaler? Skiter ni i avlastningsyta för foten till vänster om kopplingspedalen?

×
×
  • Create New...