Jump to content

Micke Fredriksson

Forumdeltagare
  • Posts

    27
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Micke Fredriksson

  1. Är du sugen på en otroligt snabb, gatlegal, formelbils liknande mittmotorsportbil med otrolig väghållning och supersportbils prestanda? Då behöver du inte leta längre! Billigare än så här blir det inte!! Nu är Mride C42 turbo sportbilen till salu. Denna Unika 2-sitsiga bil är inte en kitcar utan ett unikt custombygge- 1st tillverkad! Du blir helt klart ensam i hela universum. Mride C42 turbo är utan tvekan en utmanare till Ariel atom kompressor. Bilen väger 570kg fulltankad och har 300hk+ vilket gör vikt/effekt förhållandet blir 1,9kg/hk = 526hk/ton Chassi: Rörram fackverk. Motor: Suzuki GSX1000-r -01 turbo. Vems programerbar insprutning + stock ECU, elektrisk backväxel. Karosseri: Unik kolfiber/glasfiber kaross med kolfiber skärmar. Hjulupphängning: Dubbla A-armar med pushrod, Öhlins + protech justerbara coilovers. Hjul: TSW 17" fälgar med TOYO proxes R888 R-däck. Bromsar:Fram; Hispec UL4 ok med ferodo racing belägg 280mm skivor. Bak: 300mm fullflytande Honda 900rr skivor och ok. Inredning: Kolfiberpaneler, Tillett T250 supercart stolar- laddtryck, bränsletryck, bredbandslambda, avgastemp, digital hastighetsmätare med diagnos, växlingsindikator och varvräknare. PRIS: 259.000skr eller bud. För mer info ring: 070-308 44 72
  2. För tillfället har jag sänkt trycket till 0,85bar vilket ger ca 280hk. Utan ca 130-140hk
  3. Hej igen! Igår blev det en sväng till Åmsele flygas för lite utvärdering av hjulupphängningen i SS banan. Det var fint väder och ca 22 grader i luften. Jag är mer än nöjd med hur bilen uppförde sig- Fin ballans med snabb och precis instyrning. Jag testade att "kasta" in den i kurvan med motorbroms, det resulterade i lätt överstyrning men mycket lätt att hämta hem. Vid jämn gas och mjuk instyrning kändes den riktigt följsam med lätta tendenser till bakvagnssläpp när man närmade sig gränsen men det var bara att fortsätta att gasa. Diffen verkade jobba otroligt fint. Jag upplevde det,, ju mer jag gasade ut ur kurvan, ju mer grepp hade jag i bakvagnen. Riktigt trevligt fenomen. För dagen hade jag sänkt bilen i framvagnen för att sänka rollcentrat och därför minska understyrningen som jag kännt tidigare. Men sänkningen följde även cambern med till ca -1,5grad. Bilen känns helt anorlunda mot förr. Kul när små justeringar gör av sig! På filmen kan man se hjulupphängningen röra sig när man kör. Känns inte som de rör sig något alls, men nu ser man verkligen att jag har massvis med fjädringsrörelse när man provoserar. Den rollar och niger en hel del kan man säga. Det är bra- Då finns det lite rörelser att jobba med. Tråkigt nog blev det endast 6 varv körda på hela dagen pga problem med mekaniken runt motorn. Vet inte hur jag lyckas!!? Men min nya Wastegate SKAR i ventilstyrnigen!!!!! Hur kan detta hända? Ventilen som ska reglera laddtrycket fastnade helt enkelt i stänkt läge- Vilket resulterar i att laddtrycket skenar. Vi mappade in en "bränslevägg" för säkerhets skull vid 1,0bar som dränker motorn med soppa och släcker tändningen. Därför kan man se att den puffar till vid växlingarna även om jag försöker att sluta gasa innan. Jag plockade lös WG:n och bankade ner ventilen några mm så den inte skulle överladda. (Jag ville ju SÅÅÅ gärna göra när jag ändå var där) Funkade fint! Jag hann köra 2 repor till innan med nästan inget laddtryck (inte med på filmen tyvärr). Snacka om lättkörd!!! Dagens bästa tid stod jag för på 1:23,75. Det gick alltså "pinsamt nog" snabbare med mindre laddryck. Det var betydligt lättare att mästra banan då man inte var tvungen att hålla tillbaks effekten hela tiden. Övning övning- Nästa gång ska det bli andra bullar. Ett kopplingsbyte skulle inte heller vara dumt. Den vill gärna slira på 3:an och uppåt. Det var inte helt oväntat då den aldrig varit bytt sen -01. Håller med. Skulle vara otroligt kul om Gullabo hade möjlighet att köra den på Emmaboda SS. FILMEN:
  4. Här kommer två videos från SFRO test nr:2 med lite körning. Kul kul! http://www.c42.mride.se/video.html
  5. HEhehe!! Ingen fara alls. Det var inte alls illa menat. Senare "idag" är den wheelsträffen här i Umeå. Jag kommer att stå i samma hage som det lokala locostgänget! Kul kul!! Kom gärna förbi och snacka bort en stund!!!! :racesmile:
  6. Det kanske är möjligt att ta denna diskussion i en annan tråd... :)
  7. Tjenare! En sådan vinkelmätar "vattenpass" kan man beställa via TIBNOR industrihandels katalog. Tyvärr minns jag inte vad de kallar den men de är helt enkelt suveräna. Linjerna gör att den blir otroligt exakt och lättläst. Min mätare har jag fått gratis så jag vet tyvärr inte vad de kostar. Men gissat på 4-500kr + aluskenan.
  8. Då fick jag och Marie chansen att åka ut en sväng på några mil för att köpa glass och fota lite. Så här blev mina nya kolfiber skärmar!! :up: Inte alls felfria men jag är ändå riktigt nöjd med resultatet! En riktig glassätare kan man skåda till vänster. :-)
  9. Tackar! Jag har fått lite uppdateringar om den Lamborghini gallardo jag provade prestandan mot för någon dag sedan. Den var tydligen ganska moddad med diverse trim. Efter ha snackat med en kille som känner ägaren så skulle den vara på närmare 570-580hk!!! Nästa gång jag träffar på lambokillen så ska jag höra om han vill följa med på bana och köra lite. Skulle vara otroligt kul att se hur ett sådant monster är i kurvorna. De är ju inte direkt några lättviktare den 4wd och allt som en seven.
  10. Tackar tackar!! :notworthy: Halloj! Lite uppdateringar! Efter några intensiva dagar i garaget med lackering, infettning av drivknutar, alu svetsning och ihopmontering. Har det faktiskt hänt lite kan man säga. Den första provturen är nu avklarad!!!!!!!!!!!!!!! Snacka om jag hade förväntningar innan vi for ut. Helt sjukt! Den första lilla turen drog till macken för lite fräsh 98 oktanig soppa. Helt oväntat dyker en rejsa.nu kille upp "Lillen" Tjena tjena!. Vi åkte vidare, och då konstaterade jag att bromsvågen var totalt feljusterad för de nya 300mm diskarna där bak. Justerade om vågen och åkte ut igen med Marie förtjust i baksätet. Körde mycket försiktigt i början med alla känsel sinnen på högsta nivå för att upptäcka eventuella brister eller vibrationer. Efter att ha kört runt lite på mycket låg last i olika hastigheter började jag få lite mer förtroende på grejorna. Gasade succesivt mer och mer för att komma till några fullgasrepor från 1:an til 5:an ut. (Jag höll mig givetvis inom hastighetsbegränsningen ) Men det bästa av allt var att bakhjulen inte spinner alls- inte ens på ettan!! Men VAD är detta!!!! Det dök upp en 500hk Lamborghini gallardo i backspegeln (det finns två stycken likadana i Umeå). Hehe!! Vilket ypperligt tillfälle att se vad farkosten går för, tänkte jag för mig själv på denna öde väg........ Han verkade helt klart med på noterna, så vi drog några repor från 2:an i 70km/h till 5:an ut (vilket fortfarande inte är över laglig hastighet. ) Det visade sig att Mriden drar ifrån långsamt till ungefär 170knyck och sen är det mycket jämnt och lambon kommer sakta tillbaks. Klart imponerande att köra jämnt mot en sådan bil som kostar minst en mille mer...... :up: Det märks verkligen när man kommer upp i fart att de extra 200hk som lambon har trycker på fruktansvärt när luftmotståndet tar över när den passerar 180. Tyvärr fanns det inte så många ställen att praktisera massiv kurvtagning på utanför stan. Så det enda jag kan säga om det är att den känns betydligt stabilare och rollar mindre. Men jag fick den ända till att signalera med lite lätt understyrning i en 90 graders kurva. Iofs med kalla däck mm. Det är lite svårt att avgöra sådana saker på allmänna vägar så resterande prestanda tester får helt klart ske på banan- Kul var det iaf. Jag får återkomma med bilder. Det är egentligen inte så mycket att se just nu eftersom jag fortfarande har kvar standard kåporna bak tills besiktningen är avklarad.
  11. Hej! Värt garage kommer att jämnas med marken inom kort, vilket gör att jag kommer att behöva ett nytt garage att hyra in mig i. Allt av intresse!! Ring mig så snart som möjligt om du har något tips eller än bättre, ett garage/garage plats att hyra ut i Umeå trakten. Jag är en mycket ordningssam och nogrann kille med egna vektyg. Så ordningsregler är inget problem. MVH/ Micke Fredriksson Tel: 070- 308 44 72
  12. Har pysslat lite till i garaget. Efter massor av väntan på diverse delar har det löst sig. Avgassystemet hade en lite ogynsam avgasvinkel gäntemot den vänstra A-armen och bromsskivan. Så jag var tvungen att bygga om det lite. Det är fortfarande i rostfritt stål. Tiggade en lite låda under ljuddämparen så jag kan montera en lite gummikudde under den. Lite polerande. Punktar dit lite fler mejerikrökar. Jobbar in på småtimmarna........... :D Syns knappt... :D UTMÄRKT vinkelmätare/vattenpass!! Färdig punktat. Slipar bort missfärgningen med lite roterande scotchbrite. Polerat och klart!! Efter tre timmar med polermedel ser man verkligen ut som en sotare :D Men det är det värt när det är klart!
  13. Hallojsan! Idag kom SFRO besiktnings man Gustav Uhlander förbi på en lite sammankomst. Det hela medförde att jag nu har gått igenom BYGGBESIKTNING nr:1. Allt gick finafisken!! Gustav var tvungen att erkänna att han ser fram emot nästa tillfälle då han "blir tvungen" att provköra elendet..
  14. Hejsan! Lampångest är ingen kul åkomma... Att välja lampor är verkligen en ganska kritisk sak som präglar hela bilen. Verkligen skitsvårt. Jag satte uppe många nätter och grubblade framför datorn på massvis med olika sidor på nätet, men jag hittade dock inget som jag tyckte var tillräckligt snyggt och smigigt samt "anorlunda". Ett par vanliga runda traktor lyktor passade helt enkelt inte tillsammans med karossformerna...... Så jag for till mekonomen och skaffade Hellas universal projektor halvljus för inbyggnad och sen lät jag lernia CNC svarva två aluhus ur en 100mm aluaxel efter min ritning. Blev otroligt bra, och precis som jag ville ha det. Hella projektor lamborna är a1 märkta och därmed godkända som halvljus på bil. Helljusen är två extraljus som kommer från en extraljusramp som fanns på rea. Helljusen har inget krav på E-märkning utan endas krav att det ska finnas ett ljus på varje sida om mittlinjen. Kanon. Nackdelen är att det inte går att montera in pos ljus i dessa lyktor så jag fick köpa separata diod lyktor . Hella projektor lysena kostar ca750 kr/st + lampa ca 200kr Och extraljusrampen köpte jag på rea för 300kr. 1st 400mm lång solid T6 aluminium stång med 100mm i diameter kostade 950kr Bearbetning i CNC svarv på lernia Umeå 500kr. Pos diod lampor 350kr Total summan för fram lyktorna blev ca 4000kr. Inte så billigt kanske, men ibland har man inget val.. Kan ju vara ett tips om någon är sugen på att pyssla ihop egna lite mer aerodynamiska lyktor. :)
  15. Tjenare Tomas! Jag citerar Michael Th... Gummidamaskerna bör förhoppningsvis förhindra att fett kryper ut. På andra sida drivknuten "mot diff medbringaren" finns en packning som även den tillsammans med en tight flens förhindrar söl. Men för all del! Det var en bra fråga :racesmile: . Jag ska göra allt i min makt för att det ska vara tätt.
  16. Tjenare! Har pulat på lite nu under veckan för att komma lite närmare SFRO byggbes 1. Det är bakbromsarna som har varit fokus just nu. Grejorna är baserade på Honda CBR 900 RR frambromsar. Skivorna flytande och är 300mm. Bromsoken är 4-kolvs aluminiumok. Skivorna har jag moddat något genom att frästa om centrumhålet, samt byta bult delning för att passa inre drivknutens bultdelning. Sen har jag fräst några 7mm distanshylsor som är distans mellan drivknut och skiva. Sen skulle oken dit. Jag tog två stycken T6 alu stycken och fräste fram två adapter klossar som skruvas fast på sidorna av diffvaggan. Blev kanske lite i överkant tilltaget :D , men man vill ju vara säker på att så viktiga grejor är stabila. :up: Så här ser det ut.
  17. Tjenare! Det är bara att fråga på! :) Tackar!! Riktigt så var det tyvär inte. De gånger jag klockat farkosten har jag försökt att gasa lagom mycket så det inte spinner alls, det går absolut snabbast då. Varje gång jag kört och av misstag slitit lös bakdäcket i 150-200km/h, har jag tappat minst 2-4 sekunder till 200km/h. Detta beror på att jag varit tvungen att ta om på gasen ett par gånger och tappat massor med laddtryck. Skulle jag inte släppa gasen så "stannar man nästan av" - Accar nästan inget alls. Skitsvårt att köra precis på gränsen med en sådan trehjulig farkost, men det gick ganska bra vid varmt fint väder och ny fin asfalt. Skulle jag mäta 0-200km/h med spinnande hjul skulle jag endast behöva köra 0-120km/h och trycka fullgas på 3:an så ligger motorn på varvstoppet och över 200 på mätaren efter ca 6,5sek.. Men det gills ju inte. :) Vi får se hur det går med en ny bakvagn och massvis med mer fäste. :racesmile:
  18. Tjenare! Stämmer bra det. Det kommer att ordna sig på ett ellar annat vis. :) Varken jag eller SFRO ser det som ett bekymmer :thumbup:
  19. TJenare! Torsen diff i bakvagnen som standard är det inte alls många bilar som har. Audi V8 har det -88 till -94 . Ingen annan audi verkar ha det i bakvagnen annars, men nästan alla äldre audi har det i mellandiffen- Men den går tyvärr inte att använda till detta då det blir lite för mycket jobba att bygga om. Har hört att porsche 968 har torsen i någon variant. Det är fina grejor det där med Torsen. Den fördelar upp till 70% av momentet till det hjul som HAR grepp= precis tvärt emot en öppen diff. Det är i princip samma fenomen som quaife har i sina berömda diffar. På asfalt med relativt jämnt väggrepp lär det vara riktigt bra. Jag får göra en utvärdering när det är dags för provkörning.
  20. Tjenare! Ingen fara, jag svarar så gärna! :) Jag kommer att köra med ett lättflytande fett i diffen. Jag har några små justeringar kvar att göra på den när det gäller påfyllning. Kommer att svetsa fast en anslutning (alt gängat alu stycke) så jag kan fylla på samt tömma. Tätningen runt sidorna sker med silicon packning. Jag räknar kallt med att jag inte kommer att få så mycket värmeutveckling i diffen, eftersom när jag kör rakt fram kommer smörjan endast att slungas ut mot kåpan "ingen piskning som i en vanlig diff"- huset snurrar ju med runt. Den enda gång man får en intern rörelse i diffen sker när man svänger, och då en långsam rörelse. En Torsen diff har ju ingen friktion funktion när den fördelar momentet mellan hjulen som en lamell diff har. Lameller bygger ju på friktion = värmeutveckling, medans Torsen diffen skapar endast lite värme när "vormwheels:en" rullar mot varann i sakta mak= mycket lite värme. Avluftningen sker i centrum av navet. Jag har läst ganska mycket om olika byggen med liknande diff konstruktion, och ingen verkar ha haft några bekymmer med detta. Känns ju lovande. Men man ska ju inte vara allt för säker- Allt kan ju hända :)
  21. Tjenare! Givetvis ska du få dig en riktig åktur till sommarn. Då ska du få känna vad den riktigt går för!! :hypocrite: Ska bli riktigt kul!
  22. Tackar tackar grabbar!! Vilket trevligt välkomnande. :) Fråga gärna om det är något ni undrar över, så ska jag svara så gott jag kan. Lägger upp mer bilder så snart det har hänt nå mer. MVH/ Micke F
  23. Hejsan! Jag blev uppmuntrad till att starta en projekttråd här på locost Sweden. Det är dock varken en seven eller locost. Men det kankse är ok i alla fall. :-) Säg gärna till om ni inte tycker den platsar här på erat forum- Det är helt ok! Jag vill ju inte fläcka ner erat fina forum med oäktingar. :-) Under 2005 byggde jag klart min Mride T42 turbo trike. Triken byggde jag med helt egen design på i princip allt- även karossen, så den är inte baserad på något kit. Karossen byggde jag av kolfiber/glasfiber och väger ca 30kg inkl skärmar. tjänseviken hamnade på 460kg med MC i regpapperna= utan förare, fulltankad.. Den gick riktigt bra med kanon väghållning och 300hk turbokonverterad Suzuki GSX 1000-r motor. Besiktad för gatan var den också. Körde några gånger på bana och superstage kopia. Mittsverigebanan klarades på 1.09.5 med vanliga standard 17" gatdäck och 202km/h som topspeed. Superstage kopian på åmsele flygbas avklarades på 1.24,78 med en topspeed på 215kn/h. Prestandan var inte helt pjokig heller- 0-100= 4,5sek , 0-200km/h= under 10sek. Toppfarten är över 290km/h. Framskärmarna är nu till salu, då de inte kommer att behövas längre. Så här såg den ut: Även om triken gick tillräckligt fort, har väggreppet hela tiden varit den största begränsningen. Trist att inte kunna utnyttja all effekt förrän efter 200km/h- Då kunde man tryck full gas. Nu är triken under en omfattande ombyggnation för att bli en 4hjulig bil istället. Detta kommer förhoppningsvis att elimiminera alla nackdelar "handikapp" dom den hade som trehjuling. Det som har hänt: -Swingen plockades bort och en ny bakram konstruerades. -Plockade lite delar ur en Audi V8 diff -92 som har en TORSEN diff, och byggde om den till en riktig LSD chaindrive diff "kedjedriven" med ny upphängning. -Dubbla A-armar och ny Pushrod fjädring med justerbara coilover dämpare. -Rull bågen är höjd så den skyddar bättre vid en ev. olycka. -Nya drivaxlar är beställda från DIONE i uppsala men är inte klara än. Eftersom bilen är 210cm bred finns det tyvärr inte några standard drivaxlar att köpa. -Tändkurvan är trimmad med en ATRE modul samt växlings indikator. - Bilen är nerdrevad från över 290km/h till 240km/h. Detta medför att hastighetsmätaren inte stämmer längre. Jag använder mig av Mc:ns orginal instrument som är kopplat på framdrevet. Detta avhjälps enkelt med en SPEEDOHEALER som man programmerar enkelt till önskad % korrigering. Så här ser den ut i dagsläget. Något älder bilder samt detaljer. Diffen. Den nya bakramen. TIG svetsad. Bakre hjulspindlarna. Ford scorpio nav ska sitta monterade, syns inte riktigt på bilderna. A-armarna med toe-stag. Pushrod fjädring med vinkelväxlar "rockerarms". Första gången den står på 4st egna hjul. Notera att bågen inte är modifierad än. Den modifierade bågen. Det är inte alls många dagar sedan den rullades ut för försa gången. Så bygget fortskrider hela tiden med nya uppdateringar. SFRO byggbes 1 närmar sig också. Kolla mer än gärna in på min hemsida för massvis med detaljerad info och bilder på alla moment i byggnationen. www.mride.se MVH / Micke F
  24. Hejsan! Tackar för välkomnandet! :rolleyes: Skälvklart har jag ett mycket intressant bygge, men det är dock ingen 7:a. Men det kanske går bra att jag startar en projekt tråd ändå?
×
×
  • Create New...