Jump to content

anders_s

Forumdeltagare
 • Posts

  18
 • Joined

 • Last visited

Reputation

0 Neutral

Profile Fields

 • Locost-status
  Locost-intresserad
 1. Är det någon av de större som går att importera dvs Westfield eller Caterham. Hade samma idé som en av de tidigare trådskrivarna att låta en bekant ta in en bil då de är på G att flytta hem efter en längre vistelse i England. Men om det krävs att de ägt bilen minst 1 år är inte det möjligt. Så frågan måste bli, är någon av seven tillverkarna helfordonsgodkännda. Finns kanske någon annan tillverkare inom EU.
 2. Nu snubblade jag verkligen in så jag kan svara. Ingen bil än. Men drömmen finns kvar och det är det viktiga.
 3. I höstas var jag ute på jobb i det lokala industriområdet här i östersund, något förvånad ser jag innanför en garagedörr en bekant bakdel. Precis, det är en lotus replika. Går in på firman för att kolla och upptäcker att en lokal firma har blivit agent för Tiger racing och deras demobil var nyligen fördig. Givetvis blev jag riktigt sugen, jag har suktat efter just en sådan på nätet. Tyvärr fanns inte tid eller möjlighet att bygga något då. Lite senare upptäckte jag en kille här på forumet som köpt ett kit, tyvärr fanns han i enköping har jag för mig, lite långt att åka för att få se ett bygge bli till. lite mer tid förflöt, närmare bestämt till den 26 januari i år. En kall dag körde jag norröver och kör om en gammal volvo med släpvagn, på vagnen står ett silverfärgat tiger kit. Det går inte att missta sig på puckeln på motorhuven eller bucklorna på bakskärmarna. Än en gång åker jag till firman som säljer kittet, tyvärr är inte den ansvarige killen på plats men en gubbe säger i alla fall att de sålt ett kit till en äldre man utan för ö-sund. I fredags upptäcker jag en komplett silverfärgad tiger cat 100m från jobbet på samma släpvagn med samma gamla volvo utan för den lokala däckfirman. Ur bilen, fram till gubben och frågar om han verkligen byggt klart bilen redan...?? Det visade sig att han kom från besiktningen med blanka papper! Vill ha känslan kom som ett brev på posten :-) Hur som helst var han helnöjd med kittet, det var bara att skruva ihop ingen svetsning utan mer byggsatts. Givetvis kostar det mer än vad många här verkar lägga ner, men inte orimligt som jag ser det. 53 000 för kittet och då är det komplett förutom drivlinan, bromsar och däck. Nu får man kanske gå från tanke till handling...
 4. Hur har du gått tillväga? Om jag fattat det rätt har du köpt en fördig bil i norge och reggat den. Men hur har du reggat den, inte som amatörbyggt eller? Är man för fräck om man frågar vad du gav..
 5. kolkanistern fungerar väl enbart som uppsamlingskärl för övertycket som bildas i tanken då den blir varm och "gasfylld", då motorn startar drar undertrycket i insuget upp ventilen och släpper in gaserna in i insuget för förbränning. Med andra ord har den inget med katalysatorn att göra. Eller har jag fått det helt om bakfoten?
 6. Gå in på någon mc butik som säljer crosshojar, där finns det säkert packmaterial. Vanlig glasull blåser ut tämligen fort eftersom det är en massa korta fiber. Som någon tidigare sa har bra dämpare bara en enda lång tråd spunnen runt dämpar insattsen.
 7. Här http://www.robotshop.se/catalog/ Tror att detta är sidan du söker, synd att man är bättre på att surfa på nätet än att få något vettigt gjort. ;)
 8. En tanke är att toleransen och kvalité kontrollen är större på de delar som går till "orginal delar" än de som säljs till tex biltema. Själv skulle jag köpa ett nytt mc batteri på Lelles i uppsala för några år sedan. Jag hade tagit med mig instruktionsboken för att vara på den säkra sidan. Lite esviken säger säljaren att "tyvärr, vi har inte orginal batteriet på lager men det kanske går bra med ett pirat" Det går lika bra svarade jag. Till saken hör att det skulle kosta ca 300 Kr mindre. Något förvånad ställer han fram ett batteri av märket Yuasa med exakt den betecking och utseende som avbildas i min instruktionsbok. Man undrar hur orginal batteriet sett ut. Antagligen samma låda fast med en KTM dekal.
 9. jag va inne på en engelsk hemsida där va det en kille som hadde 2 sånna flaggor på bilen en på vardera sida om bågen. Efter några säsonger med hoj kan jag nog påstå att man bör göra allt för att synas, trots att jag kör en stor knallorange offroadhoj med dubbla tända framlysen har jag varit nära att bli påkörd flera ggr. Numera resonerar jag som så att alla är blinda och jag får tänka åt dom. Förutsätter man att bilföraren sett dig, då blir man snart påkörd. Jag misstänker att det blir samma sak i en Seven. Människor tenderar att koppla ihop stora saker med fara, motorcyklar, cyklar och småbilar är ingen påtaglig fara alltså blir man påkörd eller överkörd. Att ha vimplar på bilen är nog en vettig idé, samma sak med knalloranga reflexer av den typ som polishojar har. En frigolit replika av en hummer H2 som går utanför seven karrosen är ett annat alternativ även om den kan ge en känsla av falsk säkerhet, speciellt då målad signalröd. skämt åsido så måste man nog i vissa lägen tänka både själv och åt sina medtrafikanter, kör man en minimal sportbil gäller det nog extra mycket.
 10. Ska man bygga en rörhög rekomenderar jag nog den här. Synd att det är ont om öken hör i stan. http://www.git.com.au/%7Etheedge/buggies_ballistic.htm
 11. Har inte Quantum en liknande chassie konstruktion, till ett mycket högre pris. Fast jag tror att det är betydligt högre kvalité. Quantums konstruktion är nog helt klar, inte som RH där man skulle få en ikea variant och popnita själv. RH ideén är klockren tycker jag men de verkar ha slagit till bromsen då det gäller försäljningen.
 12. Är inte detta att göra en höna av en fjäder. Jag har svårt att tro att det skulle bli några större mängder. Något jag har funderat på är däremot alla Harley Davidson kloner som byggs av diverse Custom mc firmor och säljs till kunder, där är det ju inte frågan om eget bruk utan amatörbyggen på kund basis. Jag betalar och dom bygger. Hur fungerar det? Då det gäller kit och "gränsland" förstår jag inte problemet, ska inte bygget besiktas som en ren ram vid första tillfället, om jag sen valt att köpa alla prylar för "dyra" pengar från en leverantör snarare än jagat delar på skroten är det väl mitt problem. Skulle alla svetsa ramar och plasta upp karosser själva skulle nog inte många bilar nå vägen i slutänden. Själv funderar jag på att bygga, i kit form. Jag har inte plats, utrustning eller kunskap för att bygga en ram från grunden som jag skulle vara nöjd med. Då betalar jag hellre lite och får grejer som jag vet att jag med en rimlig insatts kan bygga ihop och få på vägen. Samtidigt vet jag att jag förhoppningsvis får en bil med en kvalité och väghållning som är bra. De flesta på det här forumet verkar köpa ramar av diverse olika tillverkare, ramen är väl i princip den enda större delen du kan tillverka själv. Skulle alla de personerna stoppas? Sen att man kan köpa rullande kit med merparten av grejerna monterade borde inte vara ett problem, det borde då stoppas vid den första byggbesiktningen, fast själv tycker jag att den som vill betala för sig och få saker gjorda borde få det..
 13. Jag undrar vad du har fått ge för MK grejerna? Frakt odyl hur löser du det. Skickas det via något vanligt fraktbolag eller??
 14. anders_s

  Verktygsgnäll

  För inte så länge sen skulle underteckand montera sina nya passagerarfotpinnar på hojen. Borrade upp ett fint hål i bakramen för att dra i en bult, upptäckte att det inte var fyrkantsrör utan gedigen aluminium. Då tog jag fram mina gängsnitt från biltema :D givetvis small det av mitt i, iofs var det delvis mitt fel då jag antagligen hade ett hål av lite för liten diameter å andra sidan var materialet mjuk. Nåja, fram med borrsattsen från RUSTA :wohow: 10 minuter senare är 3-4 borrar avbrutna varav 2 sitter kvar i och runt det avbrutna gängsnittet. :twisted: Sätter mig i bilen åker till Gärdin&Person och köper borrar för 400 spänn åker hem och kör av en till av den mindre dimensionen slöar ner ett par till, Dagen efter åker jag tillbaks på vinst och förlust och berättar att jag lyckas fördärva några av mina nyinköpta borrar. Trots att jag medger att jag borrat på frihand och betett mig klantigt får jag 2 st nya borrar av killen vid servicedisken. :D Sensmoral Ska ni klanta till det gör det med riktiga grejer... Går numera en krok kring billiga verktyg och köper de dyraste jag hittar för jobbet.
 15. Vissa människor ser ett glas som är halvtomt och vissa ser ett som är halvfullt :-) Nu hade jag iofs inga direkta planer på att köpa en sån här byggsats, det lutar mot en Tiger Cat när möjlighet ges. Men ibland kanske man ska lyfta blicken lite, locost med rör ram är trots allt en ganska gamal konstruktion och att någon testat nya väger är bara intressant, det kanske är synd att det är RobinHood eftersom många verkar anse att de har en dålig konstruktion eller klen kvalité. Jag antar att man får ge sig tilltåls och se någon recension i framtiden.
×
×
 • Create New...