Jump to content

jol

Forumdeltagare
  • Posts

    87
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by jol

  1. Att samla vakuum från varje insugskanal är ju bra, map-sensorn behöver en jämn trycksignal istället för fladdret som uppstår i en ensam insugskanal. Dock hade jag inte oroat mig ändå, då hela slangen från laddtrycksmätaren till boxen är full med luft och undertrycket från motorn kommer vilja suga in bränslet som ev. skulle komma. Dessutom lutar slangen till mätaren så det hypotetiska bränslet hade även runnit nedåt :)
  2. Av den anledningen kan man plocka en trycksignal från andra sidan plenumet, så hinner man reagera på att motorn går fett före det blir svettigt :)
  3. Men map är ju insugstryck, inte bränsletryck... så i värsta fall får du ett litet fjuttigt vakuum på tomgång (eller en fis om du kör överladdat)
  4. De här minisvetsarna med modern inverterteknik (fråga inte vad det är) som reglerar strömförbrukningen efter vad som finns att tillgå hade jag varit nyfiken på (plus i litet garage) http://www.duabhuset.se/#showProduct.php?id=5867
  5. Mittensaxen, av annat än fabrikat än biltema, funkar otroligt bra för just det du beskriver. Inget nibblingsspån och går att svänga ganska tajt (går ju att slipa det sista). Dock klippte jag lite borstål, som man tillverkar krockbalkar av, och det gillade den inte :)
  6. Grenrörsdelar finns här http://ajden.se/ajden/index.htm
  7. jol

    Diameter slang?

    Samma som original skulle jag litat på. Jag tror inte det är armeringen som gör att den skulle tåla vakuum. Du har ju sett en ihoplindad transparent armerad tryckluftsslang, den veckar ju sig gärna.
  8. jol

    Diameter slang?

    Till bromsservot måste du ha slang gjord för undertryck, eller rör
  9. Belysning checkk, elbroms inkopplad check. Av skivorna har jag fäst den mittersta med m6 vagnsbult, de främre yttre borrade och målade. Blir m8 vagnsbult runtom ytterramen för att kunna fästa ev. lastöglor. Dock köpte jag krokar för att svetsa fast för 8kr paret idag så de testas först. Skärmarna tror jag blir tre plåtar ihopsvetsade på en ram av vinkeljärn runtom öppningen
  10. jol

    Ställa av skrotet

    Efter att man använt nämnda app för att göra ägarbytet, kan man inte använda regbeviset igen för att ställa på och av då det är förbrukat (det nya som kommer på posten är det som gäller). Så man måste göra såna ärenden innan själva ägarbytet... och då hamnar säljaren som betalskyldig eftersom han var ägare vid påställningstillfället. Jag brukar skriva i kvittot att fordonet säljs påställt/avställt och skatten betalas av xxx oavsett vem som får inbetalningskortet. Då kan jag ju baka in det i köpesumman om jag som säljare förväntas få inbetalningskortet.
  11. jol

    Ställa av skrotet

    Tips, det går att skriftligt ändra datumet för ägarbytet i efterhand. På det viset behöver inte trafikförsäkringsföreningen gå in och täcka upp för din vårdslösa körning under nämnda datum ;) Om jag minns rätt dvs. Både nya och gamla ägaren måste skriva under datumändringen.
  12. Jag var bara dit och fick provbromsa. Han tyckte lite på ramen och sa att det kändes bra också :) Belysnigen och flaket nästa...
  13. Besiktningsbesöket gick bra. Han gillade inte att jag använde batteri men sa att "det är bara att du tar ström från bromsljuset". Tydligen går det bra, men jag ska kontrollmäta strömförbrukningen först. På vägen tillbaka blev det gjutplywood, den billiga (och hala modellen)
  14. Där har du hela grejen. Hitta nån som säljer i din prisklass så är du hemma sen.
  15. Aha du menade så, jag tänkte att jag skulle stoppa balkarna inuti ramen i botten och förstärka den vägen. Jag kanske sätter sidolämmar sådär, det skulle vara skönt med ett helt plant släp ifall det ska köras snöskoter på det, lätt att lasta då man kan köra av och på lite hur som helst intill plogkanten :) Tackar för gaffellänken
  16. Smart att förstärka fackverket sådär. Jag har satt små klossar inuti sidobreddarna, som tar upp mycket av vikten som läggs på 50x50. Den största utmaningen blir att få bromsarna genom besiktningen och så lätt vikt som möjligt.
  17. Ett projekt som jag anser kvalar in här, både angående locost och den kommande lastvikten. Inköpspris 400kr, 1000kg axel. Jag gav mig själv en julklapp i och med en blocketannons på tre reservdelsbilar...och en husvagn :)/>/>/>/>/>/> Låter bilderna tala, citerar maskinisten där jag frågat lite om påskjutsbromsen http://www.maskinisten.net/viewtopic.php?f=119&t=130761 Bromssystemet verkar vara TSV 159 P, hittar som bäst lösa belägg när jag söker på nätet. Alla bilder jag tagit finns här; https://drive.google.com/?tab=co&authuser=0#folders/0B9JAHSX5LNdPSnlkVC1KVHpNalk Påskjutsbromsen, handsken sitter till vänster Handsken Axeln Trummorna Det blev alufälgar snabbt då det var stora torrsprickor i däcken som följde med :)/>/>/>/>/>/> Har jag nån chans att komma igenom bes med bromsarna fungerande? Utan att spräcka budget totalt. Det återstår att se! :)/>/>/>/>/>/> Alternativet är ju obromsat 750KG eu-släp med utbytt handske, men båda mina bilar får bara dra 500kg obromsat på pappret... 1000kg totalvikt är det i husvagnsutförande. Tacksam för svar! mvh "Funkar det när du kommer så är det godkänt" sa besgubben :)/>/>/> Jag var välkommen för att visa ramen och bolla förstärkningstankar, så kunde de testa bromsen om det fanns tid. Så vet jag om jag ska svetsa batteribox eller stumsvetsa dragstången Ps cealm förstärkningarna är i 50x50x3, tillräckligt grovt jämfört med originalramen väl ;)/>/>/> 50x100x2 (eller 3) på stumparna som breddar längst fram. Har lastat det med golvet som ska till återvinningen imorgon. Rresten hamnade i container direkt, för att jag ens skulle komma in i garaget. Planen är ett helslätt flak med vanlig gjut-plywood (locost) med färg eller lack på, som jag siktar blästersand över för halkskyddet. Löstagbara lämmar efter reggning (vägning) med två olika höjder för att kunna välja beroende på ändamål.
  18. Jag träffade honom i somras och språkade lite på Biltema-träffen i Luleå. Kul att sätta ett ansikte på personen bakom användarnamnet och snacka lite bilar. Det värmer att veta att han fick göra sin dröm till verklighet i och med att bygga sin egen bil. Tack för att ni tog er tid att lämna beskedet, hälsa de närstående och låt dem veta hur många vänner han hade här över nätet också.
  19. Nåt sånt här? http://www.ebay.co.uk/itm/JAGUAR-MK2-V8-S-TYPE-XK150-BRAKE-MASTER-CYLINDER-C27160-/300909214963
  20. Kommer att tänka på den där sexhjuliga f1 bilen. Oavsett om du inte har kardandrift till bakre axeln kommer den bli spektakulär, vilken karosslösning har du tänkt till baken?
  21. Bilen står utanför skroten nu. Den har inte stått med tanklocket på, så jag vet inget om skicket.
  22. Jag fick tips av en Cobrabyggare att behålla gångjärnen nu när jag skrotade ner en kompis bil. Tydligen poppis och användbara i dessa kretsar :)/> Stulen bild på dem monterade: http://www1.garaget.org/gallery/archive/99872/742844_dtjado.jpg pris 200kr finns i Luleå. ps. här är bilen jag plockat delar till http://forum.saabklubben.se/viewtopic.php?f=19&t=8589&p=43550
  23. I slutet av tråden (för tillfället) diskuteras det stolarna ajden använt i sin Bentley, med länk till ritningar på dem. http://forum.savarturbo.se/viewtopic.php?f=21&t=21458
×
×
  • Create New...