Jump to content

Frena

Forumdeltagare
 • Content Count

  851
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

Everything posted by Frena

 1. Jag köpte ett påbörjat projekt som jag då kände verkade vara vettigt. Hade noll erfarenhet av att mecka, aldrig ens hållt i en vinkelslip. Bilen blev klar men lärde mig ett par saker på vägen. Nu funderar jag på nästa projekt och med lärdom från det första så skall det gå enklare. Som Fege säger, fundera först och främst vad du vill ha bilen till, troligen kommer du vilja testa på bana någon gång. Då kanske du inte vill ha tyngsta modellen. Försök ta så lite genvägar som möjligt i början, det blir dyrt i längden. Vill du absolut bygga med motor X, gör då det från början och inte välj inte motor Y för det är billigare initialt. I slutändan blir det dyrare att snåla. Som Göran säger, köp så färdigt som möjligt eller iaf av ett känt märke. Jag hade en modell där du inte kunde köpa delar "över disk", det försvårade lite och tog mycket längre tid. Dessutom är kunskapen kring de "kända" märkena som Westfield, MK Indy osv bättre. Det hjälper mkt! Lycka itll!
 2. Mina skärmar gick inte så långt ner, så jag kompletterade med stänklappar, funkade bra det med. Kan nog ha varit cirka 10 cm fr marken.
 3. Frena

  Elektrisk Snöcross

  Skall du skylla på kallt väder när du skall provköra denna också? 😂
 4. Jag hade spak på min efter inrådan från andra att inte köra med knapp. Spakrörelsen sitter i ryggmärgen. Provkört två olika med knapp och inte alls gillat det, även om det säkert hade blivit en vanesak det också.
 5. Ett tips, sätt riktig spak för blinkers. Det är bökigt med knapp....
 6. Har följt dig på garaget. Mkt snyggt!
 7. Frena

  El konverterad cross

  Klä på dig och kör en runda! Vill se 😜
 8. Ingen som funderar på att sälja eller vet nått projekt som inte är prissatt med fantasi....?
 9. Tycker du skall starta en tråd Göran, ditt bygge är grymt!
 10. Frena

  Elcrosskart

  Var hittade du styrväxeln?
 11. Någon här som tog över bygget?
 12. Någon här som köpte detta?
 13. 48V låter dumt mär du bara har 12V, en del kör med startmotor från bil. Motor bak och R1, låter spännande, projekttråd?
 14. Frena

  Elcrosskart

  Kul med nya projekt men jag vill se Elvito in action först 😎
 15. Frena

  Kardanaxel

  Köpte min här http://www.northwestpropshafts.com/ Flera här på forumet som handlat där också. Grym service!
 16. Eller ett motstånd, fråga Rikard, han fixade ett till mig 😜
 17. Hej, I väntan på att hitta rätt bil att köpa till mig själv så bygger jag på lillemans "lådbil" och är på jakt efter en ratt. Någon som har en gammal ratt från gokart eller liknande liggandes hemma i garaget så köper jag gärna. Skicket spelar ingen större roll, men den bör inte var över 30 cm i diameter. Tack!
 18. Underbart - du får som sagt gärna förmedla mina uppgifter till honom. fredrik.rena@gmail.com 0727-434544 Tack!
 19. Gärna! Där var original insug på den, eller hur? VIlken motorstyrning?
 20. Hej, Precis sålt min gamla sjua och börjat titta på ny. Krav: Westfield eller Indy - gärna Duratec, men andra är av intresse, dock inga gamla förgasarmotorer. Reggad bil eller nästan klart projekt är av intresse. Kom med förslag - är inte i någon direkt brådska.
 21. Den svarta, såg den på blocket. gott! Upp med en tråd 😀
×
×
 • Create New...