Jump to content

Frena

Forumdeltagare
 • Content Count

  844
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

Everything posted by Frena

 1. Hej, Precis sålt min gamla sjua och börjat titta på ny. Krav: Westfield eller Indy - gärna Duratec, men andra är av intresse, dock inga gamla förgasarmotorer. Reggad bil eller nästan klart projekt är av intresse. Kom med förslag - är inte i någon direkt brådska.
 2. Frena

  Westfield eller Indy

  Ingen som funderar på att sälja eller vet nått projekt som inte är prissatt med fantasi....?
 3. Frena

  Projekt Zero

  Tycker du skall starta en tråd Göran, ditt bygge är grymt!
 4. Frena

  Elcrosskart

  Tack!
 5. Frena

  Elcrosskart

  Var hittade du styrväxeln?
 6. Frena

  Packaléns Crossplane 7

  Någon här som tog över bygget?
 7. Frena

  Westfield projekt

  Någon här som köpte detta?
 8. Frena

  Elmotor till back

  48V låter dumt mär du bara har 12V, en del kör med startmotor från bil. Motor bak och R1, låter spännande, projekttråd?
 9. Frena

  Elcrosskart

  Kul med nya projekt men jag vill se Elvito in action först 😎
 10. Frena

  Bil/objekt köpes

  Upp med projekttråd!
 11. Frena

  Kardanaxel

  Köpte min här http://www.northwestpropshafts.com/ Flera här på forumet som handlat där också. Grym service!
 12. Frena

  Tändningslampa som lyser

  Eller ett motstånd, fråga Rikard, han fixade ett till mig 😜
 13. Frena

  Liten ratt typ gokart

  Hej, I väntan på att hitta rätt bil att köpa till mig själv så bygger jag på lillemans "lådbil" och är på jakt efter en ratt. Någon som har en gammal ratt från gokart eller liknande liggandes hemma i garaget så köper jag gärna. Skicket spelar ingen större roll, men den bör inte var över 30 cm i diameter. Tack!
 14. Frena

  Orustsjua

  Mkt snyggt!
 15. Frena

  Bygget av Saab 7ul1us S7

  Vad blir det nu?!?
 16. Frena

  Westfield eller Indy

  Underbart - du får som sagt gärna förmedla mina uppgifter till honom. fredrik.rena@gmail.com 0727-434544 Tack!
 17. Frena

  Westfield eller Indy

  Gärna! Där var original insug på den, eller hur? VIlken motorstyrning?
 18. Frena

  Super seven köpes!

  Den svarta, såg den på blocket. gott! Upp med en tråd 😀
 19. Frena

  Super seven köpes!

  Berätta mer då 🤓
 20. Frena

  BOE7 med Zetec & R1-brygga

  Nästan exakt 5 år sedan jag startade tråden så flyttade bilen idag till Klippan. Kändes lite vemodigt eftersom det var första bilen jag byggde, men jag kände mig ”klar” med den. Kommer garanterat en ny tråd på nästa bil och säkert massa frågor innan köp, när det nu blir!
 21. Frena

  BOE7 med Zetec & R1-brygga

  Hej alla, En pojkdröm är på väg att bli sann. Efter att länge ha drömt om att själv bygga en bil så har det äntligen blivit dags. Har hängt här på forumet sedan 2006, funderat på olika modeller, drömt, vänt och vridet på allt, bestämt mig för att inte bygga, bestämt mig för att bygga osv. NU har det dock blivit ett beslut och ett inköp. Eftersom jag har begränsade kunskaper inom bilbyggeriet kan jag inte bygga en från grunden. Köpa en helt färdig ville jag inte heller då det innebär mer pengar på en gång och framför allt, jag missar skruvandet som jag gärna ville. Så, för en vecka sedan dök det upp ett intressant objekt på blocket. Som tur är är jag vän med Rikard Larsson här på forumet så han och jag körde iväg och tittade på bygget. På vägen hem konstaterade vi att det var ett bra objekt och att alla delar var av hög klass. En slant senare var jag så ägare till en nästan klar BOE7 och kan äntligen starta min egen projekttråd. Planen med bilen är mestadels glassåkande. Om jag nu kommer ihåg receptet rätt så är det ungefär följande. Chassie: BOE7 Motor: 2,0 Zetec med dubbla Weber 45:or (alla detaljer för insprutning medföljer) Bakaxel: Volvo med nya lager och torsendiff Spindlar: Volvo Bromsar: Skivor med helt nya ok runt om Däck & fälg: 17" från Volvo C70. Bakfälgar breddade för att klara 275-däck Kylare: Volvo 740 Växellåda: Sierra med speedshift Alla andra detaljer medföljer också, såsom instrument, stolar, Sabelt-bälte, racetank, bränslerör osv. Nu kommer jag att behöva massor med hjälp för att inte belasta Rikard för mycket, så jag hoppas forument kan vara till hjälp. Hämtar bilen den 7e juli och kommer att bjuda på fler bilder då, men just nu får ni hålla tillgodo med bilderna från annonsen. Just det, en presentation av mig kanske är på sin plats. Har sett många gör det. Ja, jag heter iaf Fredrik, bor i Malmö, 32 år gammal. Är kontorsnisse, men är ganska händig ändå. Har jobbat på samma företag som Rikard tidigare, så elbiten på bilen är jag inte så orolig för />/>/>/>/>
 22. Hej, Säljer min Boe7. Köptes av mig som påbörjat projekt, färdigställdes 2015. Gått cirka 100-150 mil. Zetec 2,0 med R1 förgasare på DanSt insug. Typ 9 växellåda med nya packningar och shortshift Volvo bakaxel (Dana 1031) renoverad och med Torsendiff från Bakaxeldelar, bara det kostat 13-15 tkr. Megajolt tändsystem Raceline sump Raceline waterrail Lätt svänghjul från Retroford, 3,6 kg Bromsar från Volvo 740 - allt nytt vid montage. Kardan från North West Propshaft Sabelt 4-p bälte Apple ljuddämpare Ny kylare och fläkt Gaz coilovers Snabb styrväxel, 2,4 varv Boe7 är ett stort och rymligt chassi, behåll Zetec-motorn eller släng i en större motor, gott om plats i motorrummet. Priset är alltid svårt att sätta, men tänker mig runt 125 000:-, priset är absolut prutbart vid en snabb affär utan krångel, så jag är öppen för diskussion. Bilen finns utanför Malmö. Tel: 0727-434544
 23. Frena

  Westfield Zetec Turbo TILL SALU

  Stort grattis!!!
 24. Kolla med Rikard Larsson här på forumet, han vet garanterat hur du skall göra.
×