Jump to content

Frena

Locost Sverige medlemsklubb
 • Posts

  969
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  22

Everything posted by Frena

 1. Följde med en extra motor och 4 extra fälgar. Haft lite strul med transporten av dessa, men nu är både motor och fälgar hemma. Skickat från min iPhone med Tapatalk
 2. Tack - se PM. Skickat från min iPhone med Tapatalk
 3. Tog en sväng ut i garaget för att kolla lite hur det såg ut. På oljefällan (heter det väl?) som verkar vara original, sitter 90gr böj till en slang som går till sugsidan på turbon. Bilen har ju gått flera år hos tidigare ägare så konstruktionen lär ju funkar. Frågan är vad som hänt. Kan något gå sönder i oljefällan? Där var som sagt en hel del olja i den när jag tog bort slangen, kan det påverkat? Skickat från min iPhone med Tapatalk
 4. Jag kollade en bild nu och jag hade fel. Slangen går från blocket till en anslutning på röret som går till luftfiltret, så det verkar rätt. Se röd markering.
 5. Går en rätt grov slang till insuget, men det kanske kan var igentäppt i motorn? Kan denna motorn för dåligt (än så länge). Du som meckat mycket med denna, några bra tips? Skall tilläggas det var rätt mycket oljesörja i den slangen när jag drog ur den.
 6. Har en to-do lista med saker att fixa under hösten. Upptäckte bland annat att det läcker rätt mycket olja från bilen, en del kommer troligen från ventilkåpan, så den packningen skall bytas. En enkel manöver, men sedan är det värre. Tycker det ser ut som det rinner från sprängkåpan, troligen motorolja då den är lite brun. Pratade med byggaren och han bytte packningen på utgående axel, så det känns skumt om det är den igen även om det var några år sedan bilen byggdes. Har även en hel del olja som "droppar" från sumpen, varifrån det kommer är oklart. Är inte jättesugen på att lyfta ur hela motorn och byta en massa packningar, men vi får se. Skall tvätta av motorn och se om det går att lokalisera läckagen utan att starta den. Annars kör jag en säsong till med "ren" motor och ser då var det kommer ifrån. Andra lite roligare saker på to-do listan är byta batteri och skärmar. Letar efter ett Odyssey som passar, batteriet sitter under noskonen i ett riktigt bra fäste, så jag är tämligen låst till vissa mått. Följde med ett par kolfiberskärmar som skall bytas, det kommer bli riktigt bra!
 7. Frena

  Odyssey

  Hej hej, En av vinterns uppgraderingar är att byta till ett Odysseybatteri. Var köper ni era sådana? Vem har bäst pris?
 8. Har fått en elektroniskt, men hittar du den hojta gärna till.
 9. Mer generellt, bra att ha när man skall byta packningar, moment etc etc
 10. Hej, Ingen som sitter och ruvar på verkstadshandbok till ovanstående motor? Funkar med elektroniskt format om någon har det också.
 11. Monterade tillbaka spridarna i helgen. Gjorde Christers test med stift/spolar. Kändes som att det funkade som det skulle. Knackade ihopa de gamla stiften till 0,5 och körde en kort runda. Då gick bilen som den skulle....inför våren sätter jag i nya stift, knackar dem och köper nya spolar. Hoppas då allt går som det skall även på längre rundor.
 12. Kommer bli grymt, speciellt med din höga nivå på allt!
 13. Fick tillbaka spridarna från service igår. Extremt snabb service hos BJP Race, en eloge till dem. Skickade dem i måndags och fick tillbaka dem igår (torsdag). Snyggt förpackat, alla gamla packningar osv följde med tillbaka. Resultatet då? Inga fel på dem, vilket var bra och dåligt. Skall göra lite fler tester som jag fått tips om här och på andra forum med spolar och tändstift. Skickat från min iPhone med Tapatalk
 14. Spridarna ivägskickade till BJP Race för fullständig service och test! Man hoppas nästan att det är dessa det är fel på....
 15. Japp, @Rikard Larssontipsade om det också 🙂
 16. Så, tar en sak i taget och det går inte så fort. Gett upp hoppet att köra mer i år. Man kunde som sagt manuellt aktivera respektive utgång i ecun. Först ut idag blev därför att testa alla spolarna. När man kör test så agerar alla spolarna likadant. Spolarna borde kunna uteslutas. Mätte motstånd på alla spridare och de höll samma. Nästa steg blir att testa dessa med @Mats Karlssons tips. Skall bara klura ut hur jag skall få bränslepumpen att gå hela tiden.
 17. Tack Mats - mkt värdefull info!
 18. Det fanns - en fråga bara, hur rent praktiskt gör man med spridarna när man testar?
 19. Bra tips, skall kolla om det finns!
 20. Testat med nya stift, bilen gick bra 5-7 min ungefär, sedan samma fenomen igen. Tog ut de nya stiften på att kolla på dem och tycker att ettan ser annorlunda ut efter bara denna korta rundan, så felet borde kunna isoleras till ettan. Började testa med en tändningsprovare. Testade först på ettan och fyran sedan gav batteriet upp. Det är ju inte stendött från ettans spole iaf, sedan om det är tillräckligt, det är svårt att avgöra.
 21. Ja det låter lite så.... Skall kolla det, tror faktiskt jag har en sådan liggandes hemma. Beställt helt nya fräscha stift som kommer imorgon.
×
×
 • Create New...