Jump to content

BEC funderingar


Klubbsson

Recommended Posts

Är sugen på att bygga en BEC bil. Det ska bli en "liten fånig bil" med en R1 motor. Skulle visserligen vilja ha en Hayabusa men ser man till pris / prestanda så kommer R1 räcka med råge. Planen är att det ska vara en gatreggad bil som duger till en nöjestur på en mindre bana.

Har aldrig byggt en bil förut och man fullständigt drunknar i möjligheter att komma vidare. Ska lägga denna vinter åt att strukturera bygget som förhoppningsvis kan påbörjas nästa vinter. SFRO´s handbok är beställd. Just nu försöker jag samla cadmodeller runt hjulupphängningen, det går lite sådär då det finns så många varianter på delar. Försöker fokusera på Ford Sierra delar då dom verkar vara relatift vanliga. Är inspererad av detta snygga bygge http://rejsa.nu/forum/viewtopic.php?t=51562&postdays=0&postorder=asc&start=21

Ramen vill jag bygga själv, karossen blir i kolfiber, har gjort snarlika saker tidigare så den delen av projektet är jag inte så orolig över :banana:

Jag skulle vilja ha hjälp med ett "recept" på lämpliga delar och vart man kan hitta dom. (förvånansvärt lite Sierror på blocket)

Även länkar av alla de slag är välkomna.

Link to comment
Share on other sites

Det går att köpa donatorpaket, men det är nog billigare att jaga sierra.

http://www.kitspares.co.uk/index.php?route=product/product&path=43_29&product_id=710&car=43

En del personer har använt saab framspindlar bak, funkar tydligen med ford drivaxlar om man är klurig.

Sierra framspindlar är blytunga, borde bli ändå värre med lätt BEC, fundera på om du kanske ska ha miata eller wilwood med mustang 2 geometri.

/T

Link to comment
Share on other sites

Tackar,

Miata delar verkar det finnas ganska gott om får andra sidan atlanten http://www.ebay.com/itm/2001-2005-Mazda-Miata-Front-Spindle-and-Hub-Assembly-Pair-w-ABS-/162210556214?fits=Model%3AMiata Sanorlikheten att hitta ett lämpligt miata vrak är något mindre än ett sierra vrak. Cad modeller finns en hel del med :)

Nu är jag sysselsatt en stund till :)

Link to comment
Share on other sites

Kolla min tråd jag har gjort det du står inför. Jag kan dock säga att R1: an är rolig som attan är det lite dåligt vrid för att komma iväg med den men är man på rull - herre jävlar så det bär iväg. Min vägde runt 500kg men den gick bra tots den höga vikten. Kolla även Feges tråd med R1 förgasare.

Skickat från min SM-G930F via Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...