Jump to content

Jari

Ledningen
 • Content count

  693
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  23

Jari last won the day on October 11

Jari had the most liked content!

Community Reputation

59 Excellent

About Jari

 • Rank
  Old-timer
 • Birthday 10/25/72

Profile Information

 • Kön
  Kille
 • Plats
  I garaget eller i förarstolen
 • Interests
  Bilar, billjud, elektronik, slalom och givetsvis 7.

Profile Fields

 • Namn
  Jari Kinnunen
 • Ort
  Trollhättan
 • Locost-status
  Har köpt färdig locost

Recent Profile Visitors

5816 profile views
 1. Jag skickade ut ett PM till deltagarna med en länk till en enkät. Utav 18 personer som var med i utskicket har 10 svarat. Jag skulle hemskt gärna vilja ha in fler svar, det tar inte lång tid att svara på frågorna och allt sker anonymt.
 2. Caterham clone med B230FK

  Har försökt täta av runt noskonen så mycket det går, men det går säkert att göra det bättre med lite jobb. Enda möjligheten att få ut mer luft är att göra gälar på sidorna. Huven vill jag inte modifiera eftersom det är en färdig huv från Caterham. Tycker visserligen att luften borde kunna leta sig ut under bilen, men det kanske blir så pass med vindluft där att luften från motorrummet inte tar sig ut där. Sedan är inte en Volvo 340 kyl gjord för att kunna kyla bort värmen från en 2,3 liters turbomotor på +200hk. Har kollat på Caterham alukylare från Radtec. Dom har en standard på 50mm och en extremvariant på 68mm för ganska hyffsade pengar. Båda passar nog ganska bra i min bil. http://radtec.co.uk/products/227/Caterham-7.htm http://radtec.co.uk/products/228/Caterham-7-Extreme.htm Ratten funkade kanon, kändes mycket bättre än den gamla!! Lite tjockare grepp och lite mindre diameter gjorde att det helt enkelt kändes bättre.
 3. Caterham clone med B230FK

  Nu när bankörningssäsongen troligtvis är över, kan jag summera det så här: Rudskogen 1:40,50 på en kall bana i början av maj. Kinnekulle 59,52 Anderstorp 1:57,53. På dagens första pass och första gången på den banan. Har konstaterat att jag nog behöver uppgradera mitt kylsystem, den går varm vid hård bankörning. Tror inte Volvo 340 kylet är optimalt till en trimmad turbomotor. Jag behöver även fundera på en bättre lösning på vevhusventilationen, med dagens lösning får jag en oljedimma runt motorn om jag pressar motorn riktigt hårt. Får lägga till en liten bild på en racepreppad bil.
 4. TreeBee trehjuling

  Grattis!
 5. Är det någon som har tänkt åka till Gräfsnäs nu på torsdag 24/8? Det är årets sista träff där. Jag hade tänkt åka dit om det är väder för det.
 6. Styrväxel MK 1&2 2.4 varv vänsterstyrd

  Jag tog bort din andra annons som låg under "Locost Köpes"
 7. TreeBee trehjuling

  Gratulerar!
 8. Caterham clone med B230FK

  Under helgens Kinnekullekörning lyckades jag putsa mitt PB lite, från 59,98s till 59,52s!! Virtual best på 59,38s under det varvet, tappade för mycket på att jag fegar under bron. Får väl försöka hålla i mer och inte släppa gasen så mycket efter rakan. Så med lite mer träning, labbande med hjulinställning och däcktryck, så borde jag komma ner till 58 tider. Fick tydligen med mig en Moto-lita ratt från Kinnekulle också så jag fick montera den. Gick riktigt smidigt, tog ca 15 minuter sedan satt den på plats. Centrumhålet var samma som på den gamla och 3 av skruvhålen stämde överens med navet, behövde borra 6 nya skruvhål i navet bara. Känns skönare än den gamla + att den är mindre i diametern, denna är en 11" ratt (hade visserligen velat ha en 10", men dom är väldigt svåra att hitta). Fick även släpat med mig en bromsad 7" Sierra diff med samma utväxling som jag har idag. Men den får nog vänta till vintern innan den åker på.
 9. Jag har en B230FK i min bil och det hade räckt med ett utdrag från en manual med infon för att få bilen godkänd med motorn, men den är byggd med den motorn från början. Motorn är ju bara på 99kW i pappren.
 10. Luego Velocity

  ...och välkommen in i Sevenvärlden! Jag köpte mig också in
 11. Luego Velocity

  Soft Bits For Seven har fina saker, men kan vara krångliga ibland. Jag beställde också överdrag till bagaget för några år sedan, lade beställningen i mars och fick paketet i augusti!!
 12. Hoppas du hinner få ordning på det. Det hade ju varit kul ifall du kunde komma.
 13. Jag behöver en frivillig som kan stå flaggvakt 2 ggr. Jörgen Bock är inte säker på att han kommer på söndag och han är uppsatt på 10-11 passet vid Under bron-posteringen.
 14. Har uppdaterat 1:a inlägget med en schema på alla poster (flaggvakter mm). Kolla igenom listan, så att ni har koll på när ni skall stå flaggvakt mm.
×