Jump to content

Jari

Ledningen
 • Content count

  729
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  26

Jari last won the day on May 30

Jari had the most liked content!

Community Reputation

77 Excellent

About Jari

 • Rank
  Forum Adicted
 • Birthday 10/25/1972

Profile Information

 • Kön
  Kille
 • Plats
  I garaget eller i förarstolen
 • Interests
  Bilar, billjud, elektronik, slalom och givetsvis 7.

Profile Fields

 • Namn
  Jari Kinnunen
 • Ort
  Trollhättan
 • Locost-status
  Har köpt färdig locost

Recent Profile Visitors

6028 profile views
 1. Jari

  Caterham clone med B230FK

  Vad är det för träff?
 2. Jari

  Caterham clone med B230FK

  Under vårens första körningar har jag märkt att bilen har betett sig konstigt. Vid varje vänstersväng (typ rondell) har motorn hackat och nästan stannat. Så i onsdags förra veckan började jag på allvar leta efter felet, hittade inget under huven som verkade fel (har ju haft problem med 4:ans tändkabel som vill bli lite väl varm och glappar). Lyfte upp bakänden istället och kollade på mina bränslepumpar, har en liten pump i tanken som matar en catchtank utanför och sedan huvudpump efter catchtanken. När jag kopplade bort huvudpumpen och vred om tändningen, så var det helt tyst. Bara att riva i bagaget för att komma åt pumpen i tanken, fick konstaterat att den var död. Igår fick jag äntligen monterat den nya pumpen och bytt en del torra slangar till och från catchtanken (som besiktningen har tyckt att jag bör byta under senaste 3 besiktningarna ). Så nu går bilen som den ska igen!
 3. Anmälda: 1. T#bias B#rndtson med vanliga brask lappen tröska 2. Fredrik Pousard 1 på grillningen 3. Kjell Andersson 1 på grillningen 4. Jari Kinnunen 1 på grillningen 5.
 4. Välkomna till LocostSweden's årliga bandag (trackday) med tillhörande grill kvällen innan. Vi har ju bestämt att vi skall köra ihop med Lotusklubben (LCCS) i år, detta innebär att vi samsas på banan med karossbilar och vi har i första omgången tilldelats totalt 20 platser (det kan bli fler beroende på anmälningarna hos oss och LCCS). Bandag 12/8 Bandagen går under SMA's försäkringar (som man bör ha ordnat själv innan). SMA licensen fixar man via deras hemsida: http://www.smalic.se/forare/ Bankörning kräver 2018 medlemskap i LocostSweden dvs 230kr Bankörningen kostar 550kr/förare. Anmälan görs här i tråden och betalning sker till PlusGiro 367442-1 (var noga med att märka betalningen med "Kinnekulle" och "namn"). Skapa ett nytt inlägg i denna tråd där du kopierar tidigare anmälda och lägger till dig själv (med info). OBS 1: Om man idag inte är medlem i LocostSweden så innebär det att 780kr skall betalas in. OBS 2: Glöm inte att grillbuffén ingår på lördagen :) OBS 3: Först vid fullgjord betalning har man platsen garanterad. Regler, checklista och mer information för bankörningen finns här: http://www.lccs.nu/kalender/inbjudan-lotus-day-kinnekulle-ring/ Vi sätter sista anmälningsdag till 11/7 just nu! Detta kan ev. ändras lite senare. Men vänta inte för länge med anmälan. Minderåriga passagerare Minderåriga från 13 års ålder tillåts som passagerare i vissa pass, kolla under bandagsregler ovan vad som gäller. Vi kommer inte kräva något skriftligt godkännande från målsman, men det kan vara bra att ha kollat detta innan. SMA Försäkring När ni skaffar endagars SMA kan ni använda denna information: Tävlingsnamn: Trackday Kinnekulle 20180812 Tävlingsarrangör: LCCS Tävlingsgren: Trackday Grillkväll 11/8 Vi har en grillkväll kvällen innan bandagen så också i år, dvs lördagen 11/8. Vi arrangerar så att vi får låna Kinnekulle's grilltunnor och grillbuffé från Köttex. Följande priser gäller: Medlemmar: Gratis Barn upp till 15 år: Gratis Personer över 15 år: 230kr (alternativt att man löser medlemskap och därmed är det gratis att delta i grillkvällen). Eftersom vi inte kan hantera kontanter på plats, så måste man betala in detta på postgiro eller gör upp det med Micke Lvov @heralue (vår kassör), innan man kommer upp till Kinnekulle. Grillen tänds ca 17:00 i den nedre depån. Boende Vi undersöker ifall vi kan låna sängplatser i funktionärsstugorna även i år. Annars har vi som tidigare år möjlighet att övernatta i nedre depåområdet i eget tält, husvagn eller under bar himmel om man önskar. Bildelsloppis Alla har vi väl delar liggandes som vi inte använder. Ta med detta (om ni har plats), så kan vi köra en bildelsloppis. På så sätt kanske dina överblivna delar kommer till användning hos någon annan. Finbilsutställning För den som inte vill köra på banan men som ändå vill komma på arrangemanget, så finns det möjlighet att ställa ut sin bil på gräskullen inne på banområdet. Anmälda: 1. 2.
 5. Kjell, det är redan fixat (se inlägget av Mikael ovan).
 6. Perfekt!! 👍
 7. Jag tänkte också på tält igår, men vet inte riktigt hur man skulle få med sig ett. Kan vara bra mot både regn och sol. Kjell, har du något litet popup- eller partytält du kan ta med?
 8. Uppdaterat första inlägget med lapp som ni behöver, karta över området och ordningsregler. Det finns fortfarande platser kvar om det är någon som är intresserad att ställa ut sin bil (eller bygge).
 9. Nu är det inte långt kvar till Tjolöholmsträffen och det finns fortfarande platser kvar. Är ni intresserade av att ställa ut, så anmäl er!
 10. Jari

  SFRO2 för SHSC

  Grattis! Då har du inte långt kvar till första glassåkningen!
 11. Eftersom det är LCCS som håller i själva arrangemanget, så tycker jag att du kontaktar banledningen via deras hemsida.
 12. Jari

  Inspiration till bilutställnig

  Du skulle ju behöva låna en Locostbanderoll och flagga. Jag har ett set hos mig, frågan är bara ifall det finns en uppsättning närmare dig? Jag kan undersöka var vi har våra uppsättningar. Här är en bild, så ser du hur stor banderollen och flaggan är. Ingen jättebra bild, men...
 13. Det är fortfarande ett tag kvar till träffen, men för att få till några fler som kanske vill komma så tänkte jag lägga upp en intressetråd för årets Tjolöholm Classic Motor som går av stapeln 20/5. http://tjoloholmclassic.se/ Om det finns någon som vill komma med ett pågående bygge eller något annat roligt relaterat till våra amatörbyggda bilar, så är ni välkomna att komma in med förslag. Vi får väl kolla med Tjolöholm att ideérna är OK med dom. Vi har till 27/4 på oss att göra en anmälan. Jag har gjort en prel.anmälan med 10 bilar, men detta går troligtvis att justera ifall vi ser att det inte räcker. Här är lapp som ni skall ha synlig i bilen när ni kör in: C1 fältet.pdf Ordningsregler och karta. Vi har samma plats som 2 tidigare år, längst ner på C1 fältet. Ordningsregler TCM 2018.pdf Om ni är intresserade, så fyll på med namn och vad ni har att ställa ut: 1. Jari Kinnunen, Super Seven 2. 3.
 14. Jari

  Westfield SE 1994

  Välkommen in i gänget med färdiga bilar! Kul att få en sjua till i närområdet. Vi får väl försöka få till lite körträffar under sommaren.
 15. Vi ju bestämt att vi skall köra ihop med Lotusklubben (LCCS) i år och nu öppnar vi upp anmälningstråd för första bankörningen som är 1/5 på Knutstorp. Sista anmälningsdag 31/3 (hos LCCS). Regler, anmälningsblankett mm. hittar ni här: http://www.lccs.nu/kalender/inbjudan-lotus-day-ring-knutstorp/ Kostnaden för Locostmedlemmar är 1050kr/bil, samt att SMA skall lösas av deltagarna själva. Jag vill att alla som är intresserade att köra anmäler sig i denna tråd. Sedan behöver ni fylla i anmälningsblankett som ni hittar i LCCS länken ovan, följ instruktionerna i den. I fältet för LCCS medlemsnummer, skriv istället "Locost Sweden". Efter att ni har fått en bekräftelse från LCCS betalar ni in 1050kr till Locost PlusGiro 367442-1 (var noga med att märka betalningen med "Knutstorp" och "namn"). Ni skall alltså inte betala direkt till LCCS!
×