Jump to content

Jari

Ledningen
 • Content count

  703
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  23

Jari last won the day on October 11 2017

Jari had the most liked content!

Community Reputation

66 Excellent

About Jari

 • Rank
  Old-timer
 • Birthday 10/25/1972

Profile Information

 • Kön
  Kille
 • Plats
  I garaget eller i förarstolen
 • Interests
  Bilar, billjud, elektronik, slalom och givetsvis 7.

Profile Fields

 • Namn
  Jari Kinnunen
 • Ort
  Trollhättan
 • Locost-status
  Har köpt färdig locost

Recent Profile Visitors

5867 profile views
 1. Om du skall koppla ihop batteri/motorslingan med kupeslingan där du har Eberspächern, tänk då på att ut från Eberspächern har du ca 70-80gradigt vatten och det gillar INTE batteriet! Batterislingan bör ligga omkring 30 grader. Så du måste vara säker på att alla situationer så får inte vattentempen bli för hög ut till batteriet
 2. Här är lite info: https://www.webasto.com/index.php?id=11463&articleId=688
 3. Du kan ju inte köra med en Eberspächer!!!!!!!!! USCH!!! Du behöver absolut en Webasto! :) Allra helst skulle du ha en Webasto högvoltsvärmare. Finns en smidig liten på 5kW/400V
 4. Gott Nytt År!!

  God fortsättning och Gott Nytt År alla glada Locostare! Hoppas 2018 bringar mycket roliga byggen och körning på krokiga vägar!
 5. Efter bandagen och grillkvällen gjorde vi en webenkät där deltagarna fick svara på ett antal frågor om arrangemanget. Här är resultatet från svaren som kom in. Utvärdering Kinnekulle 2017_web.pdf
 6. Jag skickade ut ett PM till deltagarna med en länk till en enkät. Utav 18 personer som var med i utskicket har 10 svarat. Jag skulle hemskt gärna vilja ha in fler svar, det tar inte lång tid att svara på frågorna och allt sker anonymt.
 7. Caterham clone med B230FK

  Har försökt täta av runt noskonen så mycket det går, men det går säkert att göra det bättre med lite jobb. Enda möjligheten att få ut mer luft är att göra gälar på sidorna. Huven vill jag inte modifiera eftersom det är en färdig huv från Caterham. Tycker visserligen att luften borde kunna leta sig ut under bilen, men det kanske blir så pass med vindluft där att luften från motorrummet inte tar sig ut där. Sedan är inte en Volvo 340 kyl gjord för att kunna kyla bort värmen från en 2,3 liters turbomotor på +200hk. Har kollat på Caterham alukylare från Radtec. Dom har en standard på 50mm och en extremvariant på 68mm för ganska hyffsade pengar. Båda passar nog ganska bra i min bil. http://radtec.co.uk/products/227/Caterham-7.htm http://radtec.co.uk/products/228/Caterham-7-Extreme.htm Ratten funkade kanon, kändes mycket bättre än den gamla!! Lite tjockare grepp och lite mindre diameter gjorde att det helt enkelt kändes bättre.
 8. Caterham clone med B230FK

  Nu när bankörningssäsongen troligtvis är över, kan jag summera det så här: Rudskogen 1:40,50 på en kall bana i början av maj. Kinnekulle 59,52 Anderstorp 1:57,53. På dagens första pass och första gången på den banan. Har konstaterat att jag nog behöver uppgradera mitt kylsystem, den går varm vid hård bankörning. Tror inte Volvo 340 kylet är optimalt till en trimmad turbomotor. Jag behöver även fundera på en bättre lösning på vevhusventilationen, med dagens lösning får jag en oljedimma runt motorn om jag pressar motorn riktigt hårt. Får lägga till en liten bild på en racepreppad bil.
 9. Är det någon som har tänkt åka till Gräfsnäs nu på torsdag 24/8? Det är årets sista träff där. Jag hade tänkt åka dit om det är väder för det.
 10. Styrväxel MK 1&2 2.4 varv vänsterstyrd

  Jag tog bort din andra annons som låg under "Locost Köpes"
 11. Caterham clone med B230FK

  Under helgens Kinnekullekörning lyckades jag putsa mitt PB lite, från 59,98s till 59,52s!! Virtual best på 59,38s under det varvet, tappade för mycket på att jag fegar under bron. Får väl försöka hålla i mer och inte släppa gasen så mycket efter rakan. Så med lite mer träning, labbande med hjulinställning och däcktryck, så borde jag komma ner till 58 tider. Fick tydligen med mig en Moto-lita ratt från Kinnekulle också så jag fick montera den. Gick riktigt smidigt, tog ca 15 minuter sedan satt den på plats. Centrumhålet var samma som på den gamla och 3 av skruvhålen stämde överens med navet, behövde borra 6 nya skruvhål i navet bara. Känns skönare än den gamla + att den är mindre i diametern, denna är en 11" ratt (hade visserligen velat ha en 10", men dom är väldigt svåra att hitta). Fick även släpat med mig en bromsad 7" Sierra diff med samma utväxling som jag har idag. Men den får nog vänta till vintern innan den åker på.
 12. Jag har en B230FK i min bil och det hade räckt med ett utdrag från en manual med infon för att få bilen godkänd med motorn, men den är byggd med den motorn från början. Motorn är ju bara på 99kW i pappren.
×