Jump to content

john koskela

Forumdeltagare
 • Content count

  17
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

john koskela last won the day on January 26

john koskela had the most liked content!

Community Reputation

4 Neutral

About john koskela

 • Rank
  Member

Profile Information

 • Kön
  Kille

Profile Fields

 • Namn
  john koskela
 • Ort
  säffle
 • Locost-status
  Bygger locost
 1. Bussningar till A armar

  Måste nog bygga egna a armar då jag inte får tag i materialspec på de befintliga (Dax Rush). Vart köper man bussningarna till ändarna mot ramen? Sellholm har ju haft kit med bussning och hylsa men verkar inte ha det längre. Vart har ni köpt? Tips mottages tacksamt. John
 2. Intyg på bärarmar och ram Dax Rush

  Kollade med Autofab, och de kunde tyvärr inte hjälpa mig. Skulle gärna vilja komma i kontakt med andra Rush byggare för att ev få ta del av intyg. Är de registrerade i något "speciellt" forum? Någon som vet om någon bil/ägare/reg nummer?
 3. Intyg på bärarmar och ram Dax Rush

  Har mitt Dags Rush Seven projekt så gott som färdigt för en första provtur(totalrenovering av ett engelskt bygge från 01). Ska dra bränslerör, sen blir det provtur. Har börjat forska lite i första SFRO bes. De vill ha intyg på material i bärarmar och ram, och det har jag inte. Vart får jag tag i intyg på detta? Både ram och bärarmar är köpta från DJ Sportscars i England, en firma som numera upphört. Någon som byggt ett sådant kit och som har intyg kvar? Materialet i ramen kan kollas med ett "förstörande" prov på en ursågad bit ur ramen, så det intyget är inte superviktigt, men bärarmarna vill jag ju inte förstöra.....så där känns ett intyg värdefullt. Tar gärna emot tips i ämnet. John
 4. kolappsbar rattstång

  Jag har två nu, och det funkar perfekt. Kan bara bli sämre med en tredje. Jag kör på två och hoppas att SFRO besiktaren godtar det. Annars får jag väl bygga dit en tredje.
 5. kolappsbar rattstång

  I detta fall så är det inte rakt, men nästan rakt. Har en känsla av att vinklarna är för små. Därför jag undrade om en kolappsbar mellanaxel löste problemet.
 6. kolappsbar rattstång

  Detta med kolappsbar rattstång......fattar inte. I SFRO boken står det att det ska vara kolappsbarhet både vid mellanaxeln och rattstället. Har Sierra rattstång. Den har en solid axel som går i ett deformerbart plåthölje som är fäst i ramen/pedalstället. Är detta den kolappsbara delen vid ratten? Detta plåthölje ska liksom sjunka ihop vid en ev kollison när det blir rejält tryck på ratten, som jag kan förstå det. Behöver givetvis ha en mellanaxel också. Måste denna vara kolappsbar i sig, eller räcker det med att den viker sig åt sidan, ut genom sidoplåten/glasfibern mot hjulet? Har två knutar. Har läst att en del fått underkänt på att vinkeln på knutarna är för liten för att axeln ska vika sig---vem bedömer det? Hittar inte några normmått på detta någonstans. Känns ju som en chansning att bygga och sen få underkänt på SFRO bes. Om jag har mellanaxeln kolappsbar(volvo 240 del), kvittar det då vilken vinkel jag har på knutarna? Har försökt ladda upp bild men misslyckats med det. John
 7. Vart finns detta scoop?

  Hann du kolla scoopet? Rejält sugen faktiskt. John
 8. Vart finns detta scoop?

  Kanon. Gärna mått också. Höjden speciellt. John
 9. Vart finns detta scoop?

  Behöver ett scoop på huven för Volvo b230Ltt är för hög. Det på bifogad bild ser bra ut tycker jag. Vart finns det att köpa, eller ett liknande?
 10. Chassi Dax Rush

  Blir att regga som amatötbygge. Import är nog omöligt. John
 11. Chassi Dax Rush

  Hämtade projektet idag. Till min stora glädje så är chassit byggt av 25*25*2mm profil. Nu finns förhoppningen att kunna regga med Volvo B230 Ltt motorn. Allt såg väldigt bra ut. Sugen på att komma igång. John
 12. Chassi Dax Rush

  Ok. Var nog min tanke också. Är det någon av dem som är mer insatt/specialiserad på "super sevens"? Ska hämta den i Falköping och dra den till Säffle, Värmland. Kanske bor någon SFRO man på vägen hem som jag kan visa upp den för, med lite tur.
 13. Chassi Dax Rush

  Blir att regga som amatörbygge. Frågan är bara vad som behöver göras för att få chassit godkänt.
 14. Chassi Dax Rush

  Är en totalt demonterad bil utan motor å låda. Blir blästring samt galvning av chassi när allt är färdigkonstruerat. Ratten ska ju flyttas b.l.a. Har inga bilder eftersom jag ej har hämtat den ännu. Tänkte ordna det under veckan som kommer.
 15. Chassi Dax Rush

  Inte i Sverige. England.
×