Jump to content

Klubbsson

Forumdeltagare
 • Content count

  15
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Klubbsson last won the day on October 13 2017

Klubbsson had the most liked content!

Community Reputation

3 Neutral

About Klubbsson

 • Rank
  Member

Profile Information

 • Kön
  Kille

Profile Fields

 • Namn
  Daniel Pettersson
 • Ort
  Eskilstuna
 • Locost-status
  Locost-intresserad

Recent Profile Visitors

196 profile views
 1. Klubbsson

  A armar

  Konstruktionshandboken för klämförband eller Karlebo handbok säger min 4xd, men det kan vara svårt att få till rent praktiskt. Och då får man offra lite fjäderkraft och kompromissa så det passar. Men jag håller med dig Kjell mindre klämlängd än diametern ska man aldrig ha om man har ett påkänt förband. PeÅ, ja det är en bra regel. När jag besiktar flygplan så godkänner jag förband där man kan se en fullgod gänga utanför muttern. Vilket kan ta 1-3 varv beroende på skruvkvalitet.
 2. Klubbsson

  A armar

  Tack Kjell nu kan jag sova lungt om nätterna 🙂 pssst, handboken säger att bulten ska ha en klämlängd på 4-10 gånger diametern 😉, mummel, dax att börja tänka mindre och bygga mer annars blir jag aldrig färdig......
 3. Klubbsson

  A armar

  Har just skurit matrial för att tillverka undre bärarmar. Spindlarna är från en sierra och jag har följt diverse ritningar från nätet. Fästet och svamparna kommer från Rally design. Men sitter dom verkligen rätt? Funderar på om man inte skulle få en bättre färdväg för krafterna om man satte fästet under ifrån ?!?
 4. Klubbsson

  Rör bärarmar

  Var lite lurigt att hitta material av den kvaliten. Stena stål fick beställa från tyskland och då var det desutom galvat?!? Så det blir till att slipa innan svets. Förstår inte varför man gillar +N, det blir ju inte så mycket kvar av normaliseringen efter svets.
 5. Klubbsson

  Göra gjutform av bitumenmatta?

  Om du bara ska ha den böjd i ett plan är det enklast och ta en tunn plåt och böja mjukt. Du kan även bocka plåten på kanterna och få ett snyggt överfall som avslut. Så gjuter man på insidan av plåten och får en snygg A-sida utåt där det syns.
 6. Klubbsson

  Göra gjutform av bitumenmatta?

  Dom blir hårda av kyla men då måste man gjuta med epoxi då polyester kräver värme för att härda ( har inte sett inlägget). Gips och gladpack använde jag förra gången jag gjorde en bula på en huv, för att tillverka en hanform. För att sen gjuta den färdiga detaljen.
 7. Har lite funderingar runt hybriddrift och miljözoner. Är det överhuvudtaget möjligt att få sitt hemmabygge klassat som hybrid? Kommer bygga med en R1 motor och kommer ha en elektrisk back. Har haft funderingar på att göra den så att den går att köra framåt med. Främst för att enkelt kunna lasta bilen på ett släp var första tanken. Skulle man göra den motorn något större skulle man kunna få en långsam hybrid för korta sträckor. Men god nog för att klara en miljözon. Är det möjligt att få den klassad som miljöbil med dom premisserna? Ska man satsa mycket av sin tid skulle det vara trevligt med en bil som kan få köras över allt även i miljözone 3 under överskådlig framtid.
 8. Klubbsson

  Styvhet ram

  Jo jag erkänner fusk i den ena ändan :) Rigid fastsättning gör att det blir lite "för bra". Kul att se att man inte är ensam med sina funderingar. Har dock inga större planer på att lägga ned tid på någon större viktoptimering. Då det är mitt första bygge vill jag hålla det rent och enkelt. Budgeten är ganska begränsad så prestandabilen får bli något senare.
 9. Klubbsson

  Styvhet ram

  Nu har jag satt samman en oerhört förenklad beräkningsmodell. Den ger i alla fall en fingervisning om att man är i rätt härad med dimensioneringen. 800kg bil och ett moment på 2400Nm (3x) ger en vridning på en ca 1° Jag provade även att lägga till ett par vitala plåtar och ökade då lasten till det dubbla 4800Nm (6x) och det gav då en vridning på 0,9° Har för enkelhetens skull kört med 25x25x2 rör.
 10. Klubbsson

  Styvhet ram

  Tack, jag siktar på att ramen själv ska klara 3x. Med plåt på insdan och utsidan på sidorna borde det bli det dubbla.
 11. Klubbsson

  Styvhet ram

  Sitter och ritar på en ram till ett bygge och jag tycker att det är lite otydligt i SFRO boken. Man pratar om 3x bilens vikt men skriver ut för en bil på 1000kg som 1000 x 3 =3000 Nm/grad. Ska man gå från kilo till N gör man det vanligtvis med faktor 9,8. När jag tittar på andra som räknat på sin styvhet så ligger dom mellan 1900-23000, så det är svårt att hitta en röd tråd. Vad är det som gäller? En så pass viktig parameter måste vara rätt från början.
 12. Klubbsson

  Sierra donator köpes

  Letar efter en Sierra i bogserbart skick för att använda som donator. Ska ta spindlar, styrning och diff. Gärna inom rimligt avstånd från Eskilstuna. Nås enklast på klubbsson {snabelA] spray.se Köpt och klart.
 13. Klubbsson

  BEC funderingar

  Hej Vedde, Har du någon länk till din tråd, har svårt att hitta den bland dina 2284 inlägg :) gärna en till Feges tråd med.
 14. Klubbsson

  BEC funderingar

  Tackar, Miata delar verkar det finnas ganska gott om får andra sidan atlanten http://www.ebay.com/itm/2001-2005-Mazda-Miata-Front-Spindle-and-Hub-Assembly-Pair-w-ABS-/162210556214?fits=Model%3AMiata Sanorlikheten att hitta ett lämpligt miata vrak är något mindre än ett sierra vrak. Cad modeller finns en hel del med :) Nu är jag sysselsatt en stund till :)
 15. Klubbsson

  BEC funderingar

  Är sugen på att bygga en BEC bil. Det ska bli en "liten fånig bil" med en R1 motor. Skulle visserligen vilja ha en Hayabusa men ser man till pris / prestanda så kommer R1 räcka med råge. Planen är att det ska vara en gatreggad bil som duger till en nöjestur på en mindre bana. Har aldrig byggt en bil förut och man fullständigt drunknar i möjligheter att komma vidare. Ska lägga denna vinter åt att strukturera bygget som förhoppningsvis kan påbörjas nästa vinter. SFRO´s handbok är beställd. Just nu försöker jag samla cadmodeller runt hjulupphängningen, det går lite sådär då det finns så många varianter på delar. Försöker fokusera på Ford Sierra delar då dom verkar vara relatift vanliga. Är inspererad av detta snygga bygge http://rejsa.nu/forum/viewtopic.php?t=51562&postdays=0&postorder=asc&start=21 Ramen vill jag bygga själv, karossen blir i kolfiber, har gjort snarlika saker tidigare så den delen av projektet är jag inte så orolig över :banana: Jag skulle vilja ha hjälp med ett "recept" på lämpliga delar och vart man kan hitta dom. (förvånansvärt lite Sierror på blocket) Även länkar av alla de slag är välkomna.
×