Jump to content

Robinryd

Forumdeltagare
  • Posts

    55
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    11

Everything posted by Robinryd

  1. Det har varit lågfart ett tag nu igen, jag har pillat lite imellanåt med spjällhusen och nu senast började jag på ett plenum. Det är detta som är som är grejen lite med ett sånt här bygge att man kan göra saker i vilken ordning man känner för, samla delar efter hand som tillfällerna dyker upp. Jag kan ha ett motorstyr på gång med, får se hur det löper ut... Plenumet blir ca 6,3 liter och konar ner ca 40% på arean (gavel till gavel), det syns inte så bra på bilden. Behöver skaffa mer 3mm aluplåt så jag gjorde bara en provbit att sticka en tratt igenom och prova designen med. Det borde bli ganska rätt.
  2. Japp, börjar utan distans, sen lägsta, osv. Viktigt att man kapar exakt längd på röret. Jag vet inte säkert vilken typ av aluminium det är mer än det är svetsbart och starkt även efter att det svetsats, gissar 6000-serien. Det finns säkert vissa legeringar som inte funkar så bra.
  3. Gjorde klart pressverktyget ikväll och provade utan värme, se bilder :-) Efter 1 pressning, laddad för nästa... 2 pressningar... 3 Pressningar... 4 Pressningar... Jag är nöjd med detta resultatet, inga sprickor och närapå polerad yta.
  4. Mmm, jag har tittat lite på trycksvarvning kanske testar lite om jag misslyckas med denna, det kanske går att använda han-delen av detta vektyget att trycka mot med ett litet kullager/kula. Jag har en ide att pressa i flera steg, där röret matas in efter hand, exempelvis 5 omgångar det och eventuellt förvärmning. Om jag får vara nyfiken, hur gick @Christer J tillväga när de sprack?
  5. Kände för att prova att göra egna trattar till insuget, detta är det halvfädiga pressverktyget
  6. Damp ner en avi i inkorgen - min julklapp, spjäll från Suzuki GSX 750R. MC skroten i Belgien hade två lika uppsättningar på Ebay...:) Ren motorporr, de var verkligen kliniskt rena.Kardanen på plats, men ej inställd/svetsad än jag väntar på rätta känslan ska infinna sig för det.Växellänkaget passar utan kortning?, tänkte hänga upp i en gummibussning i bakkant likt original, vidare har jag kikat lite på var rattaxel med infästningar kan tänkas hamna. Fästerna till förarstolen är också på god väg. Helsvetsning av motorfästen, bra mothåll/kylning för att hindra att det slår sig, blev bra. 180 A på tigen (max med pedal) och 2,5mm pinne ER70s6 Fästen till Förarstolen 20x20x2 med M8 flänsmutter.
  7. Stämmer bra det Lars, den byggde jag i ettan på gymnasiet 2000/2001 Motorn blev över efter ett av min brors projekt, så den var lätt tillgänglig och sägs vara hållbar till gott och väl dubbla effekten utan att öppnas (med mls toppackning och bra ecu) tänker mig ett maxecu när det kommit så långt. Motorn är inte supertung, vi vägde den med all kringutrustning till runt 140 kg utan svänghjul har jag för mig. //Robin
  8. Varmt var det här, bör ha klarat värmen utan att slå sig då svetsfogen låg där tidigare.
  9. Kardan donerad från Volvo 240 -90, bussning (till höger om kardanrör) och fläns (längst till höger) var jag och svarvade/borrade hos min bror. Smidigt med delningsapparat att få hålen rätt. Ps. jag ska tänka på att få knutarna rätt mot varandra och kanske även en balansering...
  10. Tack Pär, det värmer : ) Tack Göran, det var kul att höra. Jag kan tänka mig besökare även om det inte är så långt kommet ännu i byggandet, skicka PM eller på robinryd(snabela)gmail.com
  11. Annan vy med ett finger med i spelet.... den skarpsynte noterar vänsterprasslet med MIG:en
  12. Motor och växellådsfästen ditpunktade
  13. Fästen till dämpare bak på g
  14. Har varit ute i garaget och plasmaskurit lite fästen till dämparna fram, då bilden togs höll jag på och kolla vinkeln på dämparna, jag fick det till 36 grader och det känns ok. Så nu ska jag kolla upp längden på bussningarna i dämparna innan jag svetsar dit fästerna.
  15. Bjuder på en byggbild på "Räcerbilen"
  16. Då har jag fått till fyra bärarmar fram, det blev ca 7grader caster, lite kvar att svetsa då gasen tog slut oxå. Det blev lite att rikta, V:na har dragit ihop sig lite vid svetsningen, men det bör väl gå att få till med lite värme. Nu funderar jag på vinkeln på coilsen och hur kraftig infästningen bör vara till dem.
  17. Blev ett bilbygge till barnen oxå. Donator: stiga villa och en elscooter Rören är 25, 20, 16 mm stålrör 1mm gods och kommer från elsortimentet.
×
×
  • Create New...