Jump to content

ulwe

Forumdeltagare
 • Content count

  32
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

ulwe last won the day on June 6

ulwe had the most liked content!

Community Reputation

4 Neutral

About ulwe

 • Rank
  Nykomling

Profile Information

 • Kön
  Kille

Profile Fields

 • Namn
  Ulf Westberg
 • Ort
  Älvängen
 • Locost-status
  Förbereder locost-bygge
 1. Wingnut

  Kupe-sektionen är klar, så klar den kan bli nu, återstår stolsinfästning och rattaxelplacering för att veta var ifyllnadsrören fram gör bäst nytta. 6 "störtbursinfästningar" klara, 4 svetsade på plats de 2 bakre får vänta. Funderar på tankutformning kontra ljuddämpare i bak. 40 - 50 liters tank, 600 mm lång.
 2. Jonas, hur såg bafflingen ut i tanken du köpte? Din modifiering gjorde väl sakerna mycket bättre. Förresten, kul att du använder Golf-blinkers mk1, samma här. Obp har ett schema för swirl pot, med 2 pumpar kan man ju ha catchtanken var som helst i höjdled. Men smidigast är fortfarande att ha allt inuti tanken.
 3. Va, har Biltema sånt? Måste kolla mera på det, för pump med bra kapacitet.
 4. Kollade på donatortanken idag (LS400, 80 liter) om jag kan använda den pumpen o skvalpbaljan, borde gå. Hur med el i tanken? Kablarna till pumpen har dubbla lager blå isolering, det yttre lagret bara smular sig och ramlar väck, enkelt att byta MEN vad är den svarta klumpen för något, konding? Varför? Nödvändig? Hur hittar man en ny som är OK att dränka i bensin? Eller finns det bensinbeständig krympslang att trä över kablarna? Ja, en lucka på ovansidan i stål 4 x 6 tum eller skvalpbaljastorlek, med plats för påfyllning, ventilation, elkontakter och mätargivare. Givarn visade förresten 25 till 280 ohm, alla USAtankar verkar vara 0 till 90. Har sett att man använder en 2-delad mutterplatta på insidan på alutankar, tricket är väl att få dom att stanna på plats medan man monterar ihop det...... Ja, fyran blir också dyr, med pundkurs och VAT. Tack för input, ska skissa upp en måttanpassad tank nu.
 5. Tänkte köpa en bensintank, för att spara tid, men efter en veckas webbutikklickande är jag vilse. Kanske bättre att bygga, bara skaffa plåt och göra, och få det som man vill ha? Målet är att kunna ta 2 varv i en rondell utan bludder! Köpalt 1: https://www.summitracing.com/int/parts/rci-2121a/overview/ RCI verkar vettig, men ska man suga ur bensinen genom toppanslutningen? Säger inget om bränslefälla i botten. 2: https://shop.klracing.se/sv/artiklar/fuelcell-40l-med-nivagivare-3.html Med catchtank kan ju denna funka, men klarar dom fästvinklarna en rundslagning? Kabelutgången för mätaren ser tveksam ut? 3: https://www.summitracing.com/int/parts/aei-18664/overview/ Aeromotive, den här är jag övertygad om klarar jobbet, men 11.000 SEK när den är i Sverige. Såå kul är det inte.... 4: http://www.proalloy.co.uk/cgi-bin/sitewise.pl?act=det&pt=52_1608_1611&p=1637&id=proalloy Denna verkar också OK, visar bränslefällan och för £15 får man utgången där man vill ha den. Någon med erfarenheter av denna? På samtliga ska tanklocket ändras till rörstos för extern påfyllning, skum är jag tveksam till (igensatta bränslefilter). Råd, tips, hjälp?
 6. Wingnut

  Grunden är lagd, ska börja med mittunnel, så provade med hålsåg i pelarborren eftersom det är rundrör där. Funkade anmärkningsvärt bra, slipper att göra en tube notcher, yes. Nu testade jag med 40 mm, ska ordna 44 mm så fogen blir helt rätt. Pumpade ur bensinen ur Opeln, till nyinköpt 20litersdunk från Biltema. Gick bra att pumpa i, det går inte att hälla ut tyvärr, kommer bara 2 deciliter typ sen ställa ner den och släppa in luft för att få 2 deciliter till. Konstruktionsmiss?
 7. Wingnut

  Rörkapandet och ihoploppandet går framåt, gör mittsektionen/kupe´n först. Vad är bäst, att punkta ihop hela ramen och sedan helsvetsa, ELLER helsvetsa kupe-lådan först innan man börjar med sektionerna för hjulupphängning?
 8. Wingnut

  Tack för input, en av Ajdens var väl i en tidning för 3-4 månader sen, imponerande bygge, Tog en närmare titt på donatorbil2, som jag skaffade för 3 veckor sen, en Astra -99, den ruta har bara lite dubbelkrökning, i längsled 1 cm på 50 cm längd och på tvärs är det faktiskt oxå rimlig krökning, ser bra likt ut som det jag ritat. Behöver fräsa en mall, för att kolla. På Overhaulin var det en glasmästare som skar ner en ruta till passande storlek med rits och bränna av laminatplasten. Har en glasfirma bredvid jobbet, ska titta in där på måndag! Fastsättning med Butyltape eller Sikaflex. Vore vackert om man kunde göra en sarg i rostfritt vinkeljärn böjd runtom konturen, minsta dimensionen jag hittar är 15x15x3... men med skruvar svetsade i en sån ram blir det ju jämnt tryck utan bubblingar, och döljer sågkanten, både för glas och plast.
 9. Wingnut

  Vindrutan är ett problem, har gjort den med lite, lite krökning så att man ska kunna spänna ner en plastruta på 5 mm tjocklek. Frågan är hur det funkar i lite högre fart, bubblar sig inåt och get ett förvrängt fisheye-perspektiv?? Dubbelkrökt vore bättre, men hur? Pluggmodell på insidan av rutan och varmluftspistol? Klä pluggen först med en tunn plåt för bra finish? Stålram på utsidan av rutan som tynger ner jämnt medan man värmer? Nån som har erfarenhet?
 10. Wingnut

  Iso Grifo, den jag hittade hade man ju arrangerat dubbla lamporna snyggt. Luften funkar inte så bra med vassa kanter fram på huven, just nu ser lampområdet ut som en LeMans-prototyp fast utan täckglas. Vet inte hur jag ska kunna lyckas forma klarplast utan att det ser taffligt ut. 1994 hade maskin 245 häst, några borde finnas kvar. Turbofolket skruvar upp dom till 4 - 600 häst utan att öppna motorn. På senare årsmodeller bör man byta stakar. Ja, gjorde en DIY CNC i MDF, det ingick i de 2 år jag planerat bygget. Bordet tar L600 B350 H200 så om man multiplicerar det med 4 meter bil så blir det väldigt många klossar innan man fått ihop en karossplugg, vill inte göra den matematiken ännu.....
 11. Wingnut

  Inspirationen är allt möjligt, i ett läge såg den ut som en förvuxen 911, sen Mercedes SLS. Ja TVR är med på kartan, och Viper, Ferarri 250 GTO you name it. Namnet blev Wingnut, men visst låter "1966 Bizzarrini GT 5300" betydligt fräckare! Bizzarrini! Synd att det är taget redan. Målet är i alla fall att ha en egen design, med neutrala attribut. Framlamporna är BMW E32/34, riktigt svårt att få till framskärmen med det, nu har det ett vettigt stuk utan att va snyggt.
 12. Wingnut

  Nu är jag igång med rambygge, efter mycket ritande i datorn och samlat in de största delarna. Eftersom detta är forumet jag går till för info och ideér, detta "inte-en-7a-klon-bygge" hoppas jag passar in under övrigt? Iallafall, planen är att dra ihop ramen först. Därefter fräsa en plugg i frigolit eller Jackopur, ett lager väv med epoxi. Formar från den pluggen för att sen göra karossen. Från donatorbilen, Lexus LS400, tar jag motor (1UZFE) och hjulupphängningar inklusive servokuggstång. Adapterplatta mellan motor o vxllådan är klar, Tremec TKO600, liksom svänghjul, tryckplatta o lamell. En grej jag funderat mycket på är rideheight. Har nu satt 11 cm, med axelavstånd 2650 mm. Borde klara fartbulorna med det.....
 13. Materialval Ram

  En gissning: Eftersom den batchen har mindre föroreningar än vad standarden kräver, så blev det den gången ett bättre stål. Stålstandarden sätter ju lägstanivån.
 14. Cobra Nogaro, den stolen ska vara designad för 3- och 4punktsbälte, någon som har en sån? Hittar bara återförsäljare i England och övriga världen, vill ju gärna provsitta innan man lägger en massa pengar på två såna. Eller tips på andra stolar som funkar med 3punkt OCH har sidostöd. Hade en Peugeot 306GTI förut, tyvärr är dom sällsynta på skroten.....
 15. Super V8

  Gu va snyggt, och då menar jag både bil och garage! Jag måste börja bygga nu...........man blir så sugen......
×