Jump to content

ulwe

Forumdeltagare
 • Content count

  37
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

ulwe last won the day on June 6

ulwe had the most liked content!

Community Reputation

4 Neutral

About ulwe

 • Rank
  Nykomling

Profile Information

 • Kön
  Kille

Profile Fields

 • Namn
  Ulf Westberg
 • Ort
  Älvängen
 • Locost-status
  Förbereder locost-bygge
 1. Wingnut

  Bakramen har vart under uppbyggnad ett tag nu, har gjort 12 av 20 konsoler för bärarmarna. Övre hyllplan i bagaget. Demonterbar brygga, svårt att få in slutväxeln annars.... Passar på att slå ett slag för krysslasern, rundstrålande horisontal + en vertikal linje, kombinerar den med en app på telefonen där det är annat än 90 grader. Några av bärarmsinfästningarna.
 2. Styvhet ram

  Kul att se att du jobbar på samma sätt som jag! Gjorde mängder av iterationer för att hitta en bra balans på vikt och styvhet. Missade helt den uppgiften om 3x som en utgångspunkt! Precis som du sätter jag en stor massiv balk för att skapa vridet, med ett Z-stöd under. För att få så riktiga siffror som möjligt är det bra om du kan hålla andra sidan så löst som möjligt, t.ex. i bärarms och stötdämparinfästningar. Bara tillräckligt hårt så beräkningen fortfarande går igenom, 2 styck i Z, en i Y och en i X borde räcka, och att den i alla andra riktningar och rotationer är fri. Ramen i bilden har bara en punkt hårt knuten, resten av pickup-punkterna håller bara i en riktning och tillåter rotation. Och ja, med plåtar blir det MYCKET styvare, min dubblade med 1 mm alu runtom kupe´n. Lycka till!
 3. Dämparlängd

  Samma här, har multilänk bak och dämparen sitter långt ut där. Hoppas att det går att modda lite fram, dämparen är 40% in där, på undre bärarmen.
 4. Dämparlängd

  När ni säger 50 bump och 50 drop, är ni på dämparen eller på hjulet då? Är ju en viss nerväxling däremellan. Har redan köpt mina dämpare med fjädrar, men räknar kallt med att få byta fjädrar minst en gång.
 5. Klarar inte siktfältet

  Jag fick godkänt när jag kompletterat med 2 såna här på yttre speglarna. https://www.mekonomen.se/bil/tillbehor/lasta-och-dra/back-och-sidospeglar/vidvinkelspegel-pa9424sv
 6. Wingnut

  Kupe-sektionen är klar, så klar den kan bli nu, återstår stolsinfästning och rattaxelplacering för att veta var ifyllnadsrören fram gör bäst nytta. 6 "störtbursinfästningar" klara, 4 svetsade på plats de 2 bakre får vänta. Funderar på tankutformning kontra ljuddämpare i bak. 40 - 50 liters tank, 600 mm lång.
 7. Jonas, hur såg bafflingen ut i tanken du köpte? Din modifiering gjorde väl sakerna mycket bättre. Förresten, kul att du använder Golf-blinkers mk1, samma här. Obp har ett schema för swirl pot, med 2 pumpar kan man ju ha catchtanken var som helst i höjdled. Men smidigast är fortfarande att ha allt inuti tanken.
 8. Va, har Biltema sånt? Måste kolla mera på det, för pump med bra kapacitet.
 9. Kollade på donatortanken idag (LS400, 80 liter) om jag kan använda den pumpen o skvalpbaljan, borde gå. Hur med el i tanken? Kablarna till pumpen har dubbla lager blå isolering, det yttre lagret bara smular sig och ramlar väck, enkelt att byta MEN vad är den svarta klumpen för något, konding? Varför? Nödvändig? Hur hittar man en ny som är OK att dränka i bensin? Eller finns det bensinbeständig krympslang att trä över kablarna? Ja, en lucka på ovansidan i stål 4 x 6 tum eller skvalpbaljastorlek, med plats för påfyllning, ventilation, elkontakter och mätargivare. Givarn visade förresten 25 till 280 ohm, alla USAtankar verkar vara 0 till 90. Har sett att man använder en 2-delad mutterplatta på insidan på alutankar, tricket är väl att få dom att stanna på plats medan man monterar ihop det...... Ja, fyran blir också dyr, med pundkurs och VAT. Tack för input, ska skissa upp en måttanpassad tank nu.
 10. Tänkte köpa en bensintank, för att spara tid, men efter en veckas webbutikklickande är jag vilse. Kanske bättre att bygga, bara skaffa plåt och göra, och få det som man vill ha? Målet är att kunna ta 2 varv i en rondell utan bludder! Köpalt 1: https://www.summitracing.com/int/parts/rci-2121a/overview/ RCI verkar vettig, men ska man suga ur bensinen genom toppanslutningen? Säger inget om bränslefälla i botten. 2: https://shop.klracing.se/sv/artiklar/fuelcell-40l-med-nivagivare-3.html Med catchtank kan ju denna funka, men klarar dom fästvinklarna en rundslagning? Kabelutgången för mätaren ser tveksam ut? 3: https://www.summitracing.com/int/parts/aei-18664/overview/ Aeromotive, den här är jag övertygad om klarar jobbet, men 11.000 SEK när den är i Sverige. Såå kul är det inte.... 4: http://www.proalloy.co.uk/cgi-bin/sitewise.pl?act=det&pt=52_1608_1611&p=1637&id=proalloy Denna verkar också OK, visar bränslefällan och för £15 får man utgången där man vill ha den. Någon med erfarenheter av denna? På samtliga ska tanklocket ändras till rörstos för extern påfyllning, skum är jag tveksam till (igensatta bränslefilter). Råd, tips, hjälp?
 11. Wingnut

  Grunden är lagd, ska börja med mittunnel, så provade med hålsåg i pelarborren eftersom det är rundrör där. Funkade anmärkningsvärt bra, slipper att göra en tube notcher, yes. Nu testade jag med 40 mm, ska ordna 44 mm så fogen blir helt rätt. Pumpade ur bensinen ur Opeln, till nyinköpt 20litersdunk från Biltema. Gick bra att pumpa i, det går inte att hälla ut tyvärr, kommer bara 2 deciliter typ sen ställa ner den och släppa in luft för att få 2 deciliter till. Konstruktionsmiss?
 12. Wingnut

  Rörkapandet och ihoploppandet går framåt, gör mittsektionen/kupe´n först. Vad är bäst, att punkta ihop hela ramen och sedan helsvetsa, ELLER helsvetsa kupe-lådan först innan man börjar med sektionerna för hjulupphängning?
 13. Wingnut

  Tack för input, en av Ajdens var väl i en tidning för 3-4 månader sen, imponerande bygge, Tog en närmare titt på donatorbil2, som jag skaffade för 3 veckor sen, en Astra -99, den ruta har bara lite dubbelkrökning, i längsled 1 cm på 50 cm längd och på tvärs är det faktiskt oxå rimlig krökning, ser bra likt ut som det jag ritat. Behöver fräsa en mall, för att kolla. På Overhaulin var det en glasmästare som skar ner en ruta till passande storlek med rits och bränna av laminatplasten. Har en glasfirma bredvid jobbet, ska titta in där på måndag! Fastsättning med Butyltape eller Sikaflex. Vore vackert om man kunde göra en sarg i rostfritt vinkeljärn böjd runtom konturen, minsta dimensionen jag hittar är 15x15x3... men med skruvar svetsade i en sån ram blir det ju jämnt tryck utan bubblingar, och döljer sågkanten, både för glas och plast.
 14. Wingnut

  Vindrutan är ett problem, har gjort den med lite, lite krökning så att man ska kunna spänna ner en plastruta på 5 mm tjocklek. Frågan är hur det funkar i lite högre fart, bubblar sig inåt och get ett förvrängt fisheye-perspektiv?? Dubbelkrökt vore bättre, men hur? Pluggmodell på insidan av rutan och varmluftspistol? Klä pluggen först med en tunn plåt för bra finish? Stålram på utsidan av rutan som tynger ner jämnt medan man värmer? Nån som har erfarenhet?
 15. Wingnut

  Iso Grifo, den jag hittade hade man ju arrangerat dubbla lamporna snyggt. Luften funkar inte så bra med vassa kanter fram på huven, just nu ser lampområdet ut som en LeMans-prototyp fast utan täckglas. Vet inte hur jag ska kunna lyckas forma klarplast utan att det ser taffligt ut. 1994 hade maskin 245 häst, några borde finnas kvar. Turbofolket skruvar upp dom till 4 - 600 häst utan att öppna motorn. På senare årsmodeller bör man byta stakar. Ja, gjorde en DIY CNC i MDF, det ingick i de 2 år jag planerat bygget. Bordet tar L600 B350 H200 så om man multiplicerar det med 4 meter bil så blir det väldigt många klossar innan man fått ihop en karossplugg, vill inte göra den matematiken ännu.....
×