Jump to content

ulwe

Forumdeltagare
 • Content count

  57
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

ulwe last won the day on November 16 2017

ulwe had the most liked content!

Community Reputation

7 Neutral

About ulwe

 • Rank
  Advanced Member

Profile Information

 • Kön
  Kille

Profile Fields

 • Namn
  Ulf Westberg
 • Ort
  Älvängen
 • Locost-status
  Förbereder locost-bygge

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. ulwe

  Huvudsäkring?

  Hmm, du borde ha pump och fläkt på varsitt relä, och separat säkring på varje sån större last. Om det redan är så, kan det ju vara en intermittent dålig jord nånstans??
 2. ulwe

  Tube roller.

  Hmm, det kunde man ju gjort! Hittade i morse hur en dyna skall se ut för fyrkantsrör, skall va en upphöjning i mitten på "drivande hjulet" (insidan av böjen) så att det kollapsar lite inåt. Som jag gjort, expanderar röret på insidan o krymper på utsidan. Så insiderollern hade bredden 20.2 från början, efter ett rör är den nu cirka 21 mm. Det gick tungt! Men det är fortfarande fyrkantigt dock.
 3. ulwe

  Tube roller.

  Nu med komforttillbehör, ratt!
 4. ulwe

  Tube roller.

  Planen för denna är bara att få "störtburen" lite längre bort från huvet, så rören följer takformen bättre.
 5. ulwe

  Tube roller.

  Har grejat med en hembyggd tube roller, fick ihop den såpass så man kunde göra ett första test. I Youtubeklippen jag hämtat inspiration från, är detta det första man gör, en ratt för att slippa halvtumshandtaget. Det är dock mer fysiskt än van man ser på youtube, det var svettigt detta!
 6. ulwe

  -- Rox --

  Starkt jobbat! Du var en inspirationskälla när jag började på mitt bygge, har bara hållit på i ett år....
 7. ulwe

  Wingnut

  Fattar vad du menar, såhär blir fördelningen bättre i båda ändar, OCH ger en anledning att ha några lätthål, bara en sån sak!!!
 8. ulwe

  Wingnut

  Menar du vid pilen?
 9. ulwe

  Wingnut

 10. ulwe

  Wingnut

  Det har du ju alldeles rätt i, bra svar.
 11. ulwe

  Wingnut

  Stötdämparfästen, nedre är klart. Men övre? På 7orna lutar dämparen mycke, för att få en kort infästning? För att använda fjäder o dämp bättre, mer vertikalt stående, men uthänget blir cirka 75 mm. Kan man räkna med att sidokrafterna är måttliga, mest drag/tryck? Övre delen blir gjord i vinkeljärn 45x30. Bump/droop är 50/50% nu, har sett diskussioner med 40/60 och 60/40, vet inte vad jag ska tro på!!!! Rött är infästningen på bilderna.
 12. ulwe

  Toyo T1R, R1R och R888

  Bra info!
 13. ulwe

  Lotus / Morgan projekt

  Så smäckert bygge, lycka till nu!
 14. ulwe

  Wingnut

  Tack, rören för taket kommer på efter helsvetsningen av ramen. Ska göra en tube roller för de långa krökarna, och en ny 45 mm trissa för de snävare böjarna i den riktiga rörkrökaren. Hade tur på skroten o hittade en 125 mm alu-stång. 1 meter a 35 kilo, kan alu kallas lättmetall i alla lägen???? Än så länge får jag i motor/låda i ett stycke, hoppas det håller sig så.
 15. ulwe

  Wingnut

  .... och samma sak fast i datorn....... där det finns kylare/fläktkåpa/fläkt Spal 14 eller 16 tum, har bra erfarenhet där, 28 ampere motsvarar mycket luft.
×