Jump to content

Pac

Locost Sverige medlemsklubb
 • Content count

  2371
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  37

Everything posted by Pac

 1. Det blir kanonbra!
 2. Skum bakaxelutvävling sierra

  3,92 är en finfin utväxling men om du hellre vill ha en 3,62 så hör av dig.
 3. Det är mycket som gör DC betydligt svårare att hantera då man går upp i märkspänning. Medeleffekten på DC är högre än på AC. DC har ingen nollgenomgång. Man MÅSTE tänka på personsäkerheten. Verktyg med isolationsspänning över 1000V samt personlig skyddsutrustning (riktiga isolationsprovade gummihandskar, isolationsprovade skor, ....) är ett måste när man jobbar med inkopplade källor. Ja just det, man har multipla källor i en elbil eftersom det är mer än batteriet som kan generera höga spänningar och strömmar. Att bogsera en elbil är inget man skall ta allt för lätt på... Vidare är momentdragning inte bara "för att det ser proffsigt ut". De elektriska krafterna som bildas i HVJB'n kan skruva ur muttrar vilket resulterar i starkare ljusbågar än i en Svets... Så, det gäller att ha en stor dos med respekt och noggrannhet när man jobbar med så här starka DC-källor.
 4. Ja, men det är fortfarande kabeln som är isolatorn så det enda genomföringen gör är att avlasta och slitage-skydda.
 5. Jag ser några hålsågs-hål... Du har nog mer vibrationsdämpandematta du kan skava på "kardantunneln" och torpeden?
 6. 1. Jari Kinnunen, Super Seven 2. Fredrik Pousard, Super Seven 3. Per Adelsson, Super Seven(om jag får ihop den tills dess) 4.
 7. Bankörningar 2018

  Det blir bra det Thomas! Vi snackade om att lägga ut om Kinnekullekörningen på årsmötet i helgen så snart kommer det!
 8. Kan du tänka dig att sälja sprängkåpan separat?
 9. Påbörjat bygge säljes

  Grattis till nya köparen!
 10. Däckonline om man bara skall ha vanliga däck, camskill i UK om man skall ha fälgar alt. R-däck.
 11. Den här har de hålsågat något så pass!!!! https://www.alfaholics.com/gta-r/ Som sagt, det börjar likna racer-bil!
 12. @steel, att lätta är inga problem! Fram hålsågen och gå loss! Borra bort allt som inte är bärande. Fanken, det här börjar likna ett racerbilsbygge!!!
 13. Sista självande minutrarna att anmäla sitt intresse!
 14. Hej, förutom att ha en kul stund ihop och snacka locost kommer vi att på klubbens årsmöte att välja styrelse. Mats G och jag drar igång valberedningsarbetet och hoppas vara klara till slutet på Januari. Om du har idéer eller vill bidra till valberedningen alt. styrelsen så hör av dig till mig eller Mats! Mvh, Per
 15. Lotus / Morgan projekt

  Grattis!
 16. Som sagt, arbetet med att sätta ihop styrelsen 2018 fortgår och det är tydligt att det behövs support om vi skall få ihop det. Ingen som är sugen på att bidra lite?
 17. Nej, El Vito blir hur cool som helst! Kör vidare på den!
 18. Så där ja! Hur tänker du göra med kylning/värmning av batteri, motor och laddare?? En liten arduino som sköter en elektrisk pump eller har du hittat smartare lösningar? Kanske redan finns eftermarknadsprylar som tar hand om det?
 19. Kul med kommentarerna! Något att ta med till nästa år.
 20. Solcellspark

  Tesla's nya lastbil säljs med fast Kw-pris. Det fixar Elon genom att sätta upp solceller i anslutning till sina Ladd-stationer. Att ladda El-Vito direkt från solcellerna kommer att ta evigheter. Kommer du att ha ett batterilager som mellanlager och ladda El-Vito därifrån eller hur har du tänkt?
 21. Underbart! Fanken vilken fart och disciplin du har jag är grön av avund!
×