Jump to content

jake

Forumdeltagare
 • Content count

  208
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

jake last won the day on October 3 2017

jake had the most liked content!

Community Reputation

18 Good

About jake

 • Rank
  Forum Adicted

Profile Information

 • Kön
  Kille

Profile Fields

 • Namn
  Jakob Cederblad
 • Ort
  södertälje
 • Locost-status
  Bygger locost
 1. Jakes Lättviktsbygge, i trafik!

  Har haft ett något mystiskt startproblem sedan jag fick ihop motorn. Den har vägrat att synka när stiften sitter i (utan stift går det bra)! Men när jag kopplar på ett extra startbatteri så hoppar den igång snällt. Cammarna sitter numer helt rätt, de gamla dreven var slipade och jag tror att det blödde ut en hel del komp pga detta. Misstänker att batteriet inte orkar få tillräcklig snurr på motorn och att elsystemet svajjar.
 2. Jakes Lättviktsbygge, i trafik!

  Exakt 1mm axielt är min, särsikt när man som jag tänkte varva över 10000.... nu är der radiellt spel så den får leva med sina 0.8mm ✌️
 3. Jakes Lättviktsbygge, i trafik!

  Efter sjukt mycket strul har jag en hel och fin topp! Jag upptäckte tidigare att det varit kollition mellan kol och topp. Har högkompskolvar med en riktig knytnäve som sticker upp, det är framkanten på denna som kolliderat. Dvs inte ovanpå utan på ”sidan” av kolvenHar filat både kolv och topp och har nu 0.8-1mm spel... räcker det? Kolven kan ju aldrig svälla sig större än borret och även toppen blir ju större när det blir varmt.
 4. Jakes Lättviktsbygge, i trafik!

  Har mätt upp nu och kollat fler ventiler och nä det är två ventiler som krockat och det är den som tappat knastret. Känns inte så förvånande! Har även mätt upp var krökningen sitter och det är vid 10-12mm öppning! Remmen måste ha hoppat en jävla massa kuggar för en dyl sallad ( och det har den inte gjort ) dessutom är bara 10 ventiler krokiga (borde vara alla) OCH det finns inga märken i kolvarna!!! Jag drar slutsatsen att detta hänt innan jag startade motorn.
 5. Jakes Lättviktsbygge, i trafik!

  Usch nästa kalldusch, ventilerna har tagit i varandra därav är de krökta. Kammarna är nog vassare än vad som är praktiskt möjligt. Styrningarna behöver bytas oss en hel jävla hög ventiler. Det kan gå att återanvända kammarna om man kör med mindre overlap... men det känns ju inte robust!
 6. Jakes Lättviktsbygge, i trafik!

  Det är en 4-raders coolex polo kylare, köpt på eBay. Kylaren är inte så lätt att få in i en bokarm, har svetsat om den två gånger. och köp Max en 3 raders den räcker och blir över till 250 överladdade på bana. Kör du sugis räcker det med en 2raders och en stor fläkt
 7. Jakes Lättviktsbygge, i trafik!

  Plockade ur resten av ventilerna, 12st krokiga... det blir drygt att fixa. Nu kan det väl inte va mer som är kass
 8. Jakes Lättviktsbygge, i trafik!

  Har hittat rootcause till slammret som uppträdde under mappningen. Det var en ventil som nypt och sedan fått en smäll av kolven. Vid smällen så hoppade knastren av och maldes ner till spån som hamnade i lagren! Att fixa: * ny ventil och knaster, och ev ny styrning. * gå igenom alla styrningar för att se om det är någon mer som riskerar att nypa * nya lager och packningar * byta ringar, de var kreativt slipade till 0.6 😳 * rengöra, rengöra och rengöra igen!
 9. Jakes Lättviktsbygge, i trafik!

  Det var värre med ramlagren än vevlagren! Lite märkligt kan tyckas.
 10. Jakes Lättviktsbygge, i trafik!

  Vet inte vad man kan ta ut, men det är nog en bra bit norr om 200 hk. Vi kollade inte effekten eftersom vi ställde bränsle, mm jag såg att 20hk flashade förbi. Med tanke på att den tackade för sig på halvgas så bör det ha varit varvet som den inte uppskattade. var inne på hojspåret och tror det går på ett ut viktmässigt, men installationen blir så mycket enklare med kombin jag har nu.
 11. Jakes Lättviktsbygge, i trafik!

  Kom till 7000 varv sedan började det knacka i motorn troligen laggerras... IGEN! Bara att plocka ur och plocka isär. Får återkomma med domen!
 12. Jakes Lättviktsbygge, i trafik!

  Mappning imorrn! Får se om det blir en fin kurva eller om det blir ett dyrt fyrverkeri!
 13. Jakes Lättviktsbygge, i trafik!

  Verkar som bilen ska få sig en mappning om 2 veckor! Lite att pyssla med för att få upp den i rototesten. Sedan upptäckte jag idag att packboxarna till kamaxlarna läcker! Bägge två!! Vart kan man köpa nya?
 14. Jakes Lättviktsbygge, i trafik!

  Har svetsat om kylaren så att det blev en bättre I-flow. Funkar kanon när man kör, MEN jag lät den stå på tomgång en stund och Tempen gick upp mot 90 grader började den läcka kylvätska, misstänker att jag skruvat åt en slöngklömma för klent!
×