Jump to content

Christer J

Locost Sverige medlemsklubb
 • Content count

  2834
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  36

Christer J last won the day on December 8 2017

Christer J had the most liked content!

Community Reputation

88 Excellent

About Christer J

 • Rank
  Forum Adicted
 • Birthday 09/16/1972

Profile Information

 • Kön
  Kille

Profile Fields

 • Namn
  Christer Johansson
 • Ort
  Kopparberg
 • Locost-status
  Har byggt locost

Recent Profile Visitors

18350 profile views
 1. Det som skiljer deras mc och bil är 1 w mer på bilblinkern. Men det är dyra watt🤤
 2. Samtidigt undrar man var gränsen för sällan eller aldrig används i trafik går. Ganska många uppfyller ju visserligen det kravet, medan andra kör mycket. Personligen tycker jag att det låter ganska galet att vem som helst skulle kunna bygga en bil som inte behöver kontrolleras mer än en gång.. nästa ägare kanske varken kan eller bryr sig om brister så länge det rullar. Klubben lär ju få skriva om reglerna för banträffarna om det skulle bli så. Och hur ställer sig andra arrangörsklubbar till amatörbyggen efter det?
 3. De sa att reglerna inte var klara. Men att som det ser ut nu så faller der på att den tekniskt inte ens påminner om en 50 år gammal bil, så det blir besök 2020 igen.
 4. Bygget av Saab 7ul1us S7

  Nybesiktad med blankt papper idag. Perfekt väder och 8 mil till räkneverket. Fortfarande snö på sidan av vägarna och dammigt/grus men skönt att säsongen är 7gång.
 5. Jag ska besikta min för första gången nu på fredag vid samma Opus station som jag reggade vid 2014 så jag ska höra med honom.
 6. 2018-05-01, Bankörning Knutstorp

  Jag betalade häromdagen och har bekräftelse från Lccs
 7. Dala 7 förberedelser inför mappning

  Om jag var du så skulle jag bli besviken om det hamnar under 450 🤣
 8. Av mångårig erfarenhet så brukar gummigenomföringar plattas till och även gå sönder om kabeln ligger i spänn pga böj eller vikt. Vibrationer, värme ,kyla osv påverkar också. En plastbussning är tåligare, eller varför inte en vanlig pvc genomföring som man använder i elskåp. Kostar billigt och funkar. 400 V DC är betydligt värre än 400 V AC. https://www.harald-nyborg.se/forskruvning-m20-sb-ip68.html
 9. Jag skulle inte chansa med 400 V DC och gissa på kabelgenomföringar. Definitivt inte en vanlig gummigenomföring till detta.
 10. Teslamotorn i en 7a och BMWn i Viton. På så sätt får du ju bygga om igen. Smart sätt att bränna din energi på 👍
 11. 2018-05-01, Bankörning Knutstorp

  Anmälan skickad till LCCS. / Christer J
 12. Rymligaste Seven bilen?

  Nackdelen är att du hamnar några cm högre men ska någon kortare köra så är det väl en fördel med ställbart underrede. Jag har stolen monterad direkt i golvplåten och lite nedsänkt golv. Röven i höjd med ovankant av nedre ramröret. Bågen kan även göras lägre då. Ser bättre ut än piskställningar. Har du tänkt att montera 4 - 6 punktsbälte så kolla också med infästningspunkterna för axelbanden. De får absolut inte sitta högre än axlarna.
 13. Rymligaste Seven bilen?

  Ja. Utgick från de måtten på golvet i min bil. Resten är olikt.
 14. Köpa byggsats från Westfield?

  Även om du skulle köpa en färdigbyggd bil i England så måste den reggas som amatörbygge för att få köra den. Det låter som om du ser det som en nackdel med amatörbyggd bil? Jag ser bara fördelar.
 15. Rymligaste Seven bilen?

  Jag är 182 och har samma längd i golvet och grabben som är 192 slår knäna i ratten i den. Dala7 Anders försökte inte ens krypa ner.
×