Jump to content

HX40

Forumdeltagare
 • Content count

  66
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  25

HX40 last won the day on December 21 2017

HX40 had the most liked content!

Community Reputation

52 Excellent

About HX40

 • Rank
  Nykomling
 • Birthday 10/05/1982

Profile Information

 • Kön
  Kille
 • Plats
  Skellefteå

Profile Fields

 • Namn
  Tomas Andersson
 • Ort
  Skellefteå
 • Locost-status
  Bygger locost

Recent Profile Visitors

698 profile views
 1. Westfield Zetec Turbo

  Har passat in karossen hyffsat, tycker den är lite skev i ena bakre hörnet. Får kika lite mer på det sen. Har även fått till en bra flipfunktion på front och noskon, då kommer man åt allt , ink kylare & IC. Ska skaffa några gasfjädrar bara. I övrigt sitter det mesta på plats. Ska börja fundera lite över elsystem till belysning etc. Även börjat leta lite efter en katalysator eftersom jag måste sätta dit en sån. Motivationen är dock inne i en tillfällig!? svacka just nu.
 2. Westfield Zetec Turbo

  Händer lite hela tiden. Har börjat passa in karossen, men passformen lämnar en del övrigt att önska.
 3. Westfield Zetec Turbo

  Kopplingen dök upp i slutet av förra veckan, ikväll fanns lite tid att montera den och sedan lyfta i motor och låda i ramen. Börjar likna en bil igen nu :)
 4. Westfield Zetec Turbo

  Bilen är nu målad, det blev till slut POR15. Blev väl hyffsat, men en pulverlack hade naturligtvis haft högre finish. Har börjat montera ihop och sätta plåtar mm. Nästa steg är nog att sätta tillbaks motor och växellåda, men då jag är orolig att min koppling inte kommer att hålla så har jag beställt en AP Racing från England. Vore trist att ta ut motor i ett senare skede bara för att kopplingen inte skulle hålla. Det lär väl dröja ett par veckor innan jag kan lyfta tillbaks motorn nu.
 5. Westfield Zetec Turbo

  Nu är ramen tom igen. Ska fixa lite småsaker och svetsa sånt jag inte riktigt har kommit åt. Ska även svetsa in några förstärkningar här och var vilket är en förutsättning att få nyttja dispansen jag fått. Sen är det målning som gäller. Har inte riktigt bestämt mig än, antingen pulverlack, eller rolla alt spruta PUR15 eller motsvarande lack. Synpunkter någon?
 6. Westfield Zetec Turbo

  Har nu börjat riva bilen inför lackering och se över en del svetsar etc. Inte lika roligt som att bygga! Det damp dock ner ett uppmuntrande brev från transportstyrelsen idag. Min dispensansökan att få tillämpa 20kW/100kg gick igenom. Inte illa :)
 7. Westfield Zetec Turbo

  Nyss hemkommen från en eftermiddag hos Sävar Motor. Min portning av avgashuset blev superbra, nu klarar den att hålla trycket nere. Har nu ett effektintyg på 179hk.. förvisso på hjulen så gränsfall högt kanske. Efter lite mer finjustering av mappen så hittade vi till slut 243 whp vid endast 0.7 bar laddtryck och en väldigt fin effektkurva. Vid grundtryck på 0.5 bar ger den drygt 200whp vilket kanske är rätt lagomt att börja med sen. Vi laborerade även med att lägga på mer tryck i mellanregistret, men då sa kopplingen ifrån. Det är trots allt en helt std lamell och tryckplatta från sierra. 300Nm verkar vara gränsen vad den tål före den slirar
 8. Westfield Zetec Turbo

  Jag har haft lös avgashuset på turbon och försökt porta upp wg kanalen så mycket jag kunde. Har mixtrat med lite annat smått och gott så imorgon är det dags att utvärdera i dynon igen. Hoppas kunna hålla nere laddtrycket till runt 0.5bar och därigenom komma ner till runt 180hk som borde gå regga med. Har en liten plan B, har skickat in ansökan om dispens att få tillämpa 20kW/100kg istället för 15kW, men det är väl ett långskott.
 9. Westfield Zetec Turbo

  Lyckades klämma in mig för mappning ikväll när Sävar Motor besöker Skellefteå motorfestival i helgen. Det gick rätt bra, men det blir lite för mycket effekt. WG:n klarar inte att hålla nere trycket, den börjar reglera vid 0.5 bar men trycker stiger ändå till ca 0.9 bar. Så effekten blev 229whp vid 6000rpm. är väl kanske 50-60hk för mycket. Det är ju dessutom effekt på hjulen så det blir väl nån hk till i motorn. Men allting verkar fungera bra, bortsett från wg:n då, får kika på det om det kan gå porta upp den så den klarar att hålla grundtryck hela registret. En liten filmsnutt med halvtaskig kvalitet på nåt av alla pull!
 10. Westfield Zetec Turbo

  Det var länge sen jag uppdaterade något. Bilbygget stod still hela Juli och en bit in i Augusti när annat kom ivägen. Men jag har nu iaf köpt ett styrsystem, det blev ett MaxxEcu Street. Har kopplat in och startat bilen. Det var helt odramatiskt. Väldigt enkelt system att få igång, även för en total el-analfabet som jag. Har provkört lite på gatan och grovmappat lite på ett avstängt område. Nu håller jag bara på att färdigställa installationen med lite fler givare som kan vara bra att ha, samt elektrisk ventil jag kan styra laddtrycket med. Sen blir det iväg till Umeå och Sävar Motor för att mappa den i deras navdyno.
 11. Westfield Zetec Turbo

  Tas bort var kanske lite överdrivet, men måste iaf med ett huggjärn kryssas över. Det är helt enkelt inte giltigt här.
 12. Westfield Zetec Turbo

  Har ikväll gjort ett sånt där tråkigt jobb som ändå måste göras. Fick ju mitt chassinummer vid SFRO 1 och nu har jag med körnare slagit in det på en bit 25x25 rör som jag ska ersätta den bit där westfield stansar in sitt nummer. Det måste ju ändå bort.
 13. Westfield Zetec Turbo

  Nu är jag klar med luftintaget, poleringen blev lite halvdan, får kanske se över det i framtiden.. Måste fundera nu vad som ska komma härnäst. kan det vara något jag borde göra före jag river och målar ramen?
 14. Westfield Zetec Turbo

  nånting sådär kommer det att se ut. lite slipning och polering så är det nog klart.
 15. Westfield Zetec Turbo

  Har hållit på att fila på nån sorts luftintag i brist på bättre saker. Har ett inkapslat luftfilter med slang i bägge ändar så man kan leda in luft från fronten på bilen. Har svetsat det mesta på luftintaget, återstår att slipa lite kanter och snygga till.
×