HX40

Forumdeltagare
 • Content count

  51
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

HX40 last won the day on June 19

HX40 had the most liked content!

Community Reputation

27 Excellent

About HX40

 • Rank
  Nykomling
 • Birthday 10/05/82

Profile Information

 • Kön
  Kille
 • Plats
  Skellefteå

Profile Fields

 • Namn
  Tomas Andersson
 • Ort
  Skellefteå
 • Locost-status
  Bygger locost

Recent Profile Visitors

577 profile views
 1. En rak bit som fattades och nu är insugsröret klart. Lite polermedel och sen blankt och fint :) Har provmonterat och det passar bra. Ska nu bara tillverka nån sorts luftintag som är tänka att sitta mellan anslutningarna uppe på intercoolern som drar in kallluft från fronten.
 2. Håller på med ett rör från turbon till luftfilter, fick tips om en v-bandsfläns som passade mot turbon, den var dessvärre i rostfritt. Det optimala hade ju varit aluminium. Fattas en rörstump som jag inte hade hemma, men dessa två bitar med ett rör emellan hoppas jag ska funka.
 3. Nu är Byggbesiktningen gjord. Inga problem! Ska pilla med lite småsaker jag vill ha gjort före jag river och målar ramen. Så här ser den ut just nu utan några karossdelar på plats. Jag hade dessutom så tur att farbrorn som gjorde besiktningen hjälpte mig att laga svetsen :) Tack för det!
 4. http://shop.speedparts.se/sv/prod/900-94-98/motor/turbosystem/monteringsdetaljer/rordetaljer/544299.html fick tips om denna, borde vara rätt och då går det nog lösa på något bra sätt :)
 5. Jo det går, men det blir tyvärr onödigt klumpigt då slangen måste vara mycket större än vad som behövs. Jag har en silikonslang som går använda, men det blir inte riktigt bra :(
 6. Inte så mycket har hänt, latmasken har slagit till :) Men kylsystem är klart, fattas några slangklammer bara. Har dom senaste kvällarna pysslat med avgassystem, det blev klart ikväll. Ska börja klura med luftfilter och framförallt rördragning från turbon. Inloppet på turbon (Mitsubishi 15T) verkar vara nån slags V-bandsklämma eller liknande. Vet någon om det finns nån typ av fläns eller liknande att köpa nånstans? Även om någon har tips på något bra luftfilter, hade tänkt mig nåt sorts kapslat filter och inte ett öppet.
 7. Tryckrör klara, återstår från turbo till nåt sorts luftfilter. Även en dumpventil har hittat dit. Har en ganska tydlig uppfattning hur vattenrören ska bli, har börjat tejpa ihop och kika lite. Väntar på en svets jag har köpt så jag kan börja punkta dom. Det blir trångt på ena sidan, så jag gjorde det enkelt för mig och kapade ur en bit av tryckrörert och svetsade in en halvmåne för att frigöra plats för kylrör.
 8. Har fått fälgar & däck så givetvis var jag tvungen att montera och rulla ut i dagsljus för första gången!
 9. Ja dom är ju 19mm ID slangarna, hade tänkt dra ihop från termostathus och expansionskärl och sen fortsätta med 19mm fram till nedre kylarslangen. Ska man kanske gå upp i dimension på den?
 10. Jag tror inte det är så mycket att det är ett volvokärl som att det är just det kärlet. Men naturligtvis är det med glimten i ögat! Någon som har några teorier kring att använda ett T-kors som jag beskrev i något inlägg ovan?
 11. Håller som sagt på med kylsystemet. Har hittat en bra skiss på hur zetec ska kopplas. Men jag försöker förenkla lite. Dom två röda, från expansionskärlet och från termostathuset ska ju in på nedre kylarslangen. Man borde väl kunna T-korsa ihop dom och bara dra en slang till kylarslangen? Eller tänker jag fel?
 12. Jag hade tänkt använda volvokärlet, men en bekant till mig mobbade mig så mycket så jag tordes inte :) Bra tips att inte montera på scutteln, är ju rätt logiskt om man tänker efter :)
 13. Kylaren omsvetsad, alla fästen gjorda. Har börjat punkta upp tryckrör mellan turbo & IC och mellan IC & insug. Har även börjat kika på vattenrör. Från vattenpump till nedre anslutning är klar, den är enkel. Mellan termostathus och kylare är det mer trångt. Skaffade även nåt expansionskärl som jag gjort fäste till. ska skruvas på scutteln har jag tänkt.
 14. Har fått kylare och IC nu. Att det skulle passa en Westfield är väl lite av en halvsanning, måste svetsa om nedre kylaranslutning för att det ska passa någorlunda. Men det borde bli bra. Har iaf gjort övre fästen, ska svetsa dit nedre anslutning så borde det gå få till nedre fästen också.
 15. Nu är tanken färdigsvetsade och monterad. Fattas bara material till det ena bandet som håller fast tanken. Har även beställt fälgar till bilen. Det blev OZ Racing Ultraleggera 15" Säkerhetsbälten också monterade, på ena sidan iaf. Tror jag är redo för SFRO1 nu! Väntar annars på kylare och IC