Jump to content

HX40

Forumdeltagare
 • Content count

  80
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  29

HX40 last won the day on April 8

HX40 had the most liked content!

Community Reputation

60 Excellent

About HX40

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 10/05/1982

Profile Information

 • Kön
  Kille
 • Plats
  Skellefteå

Profile Fields

 • Namn
  Tomas Andersson
 • Ort
  Skellefteå
 • Locost-status
  Bygger locost

Recent Profile Visitors

784 profile views
 1. Westfield Zetec Turbo

  Har äntligen fått klart fästen till lyktorna. Har monterat på ena sidan och tillverkar en förstärkning på insidan. Nu ska jag göra förstärkning till andra sidan, sen kan jag montera där också! Nästa steg är väl att börja fundera över bågen, det är nog det sista som ska tillverkas tror jag.
 2. Westfield Zetec Turbo

  Har monterat fästet med dubbelhäftande tejp. Tror jag är nöjd med placering. Nu skall jag bara lyckas göra ett likadant till :) Jag får ev justera höjden ned distanser, iaf för besiktningen så siktvinklar stämmer!
 3. Westfield Zetec Turbo

  En kopia på westfield, eller inspiration av ditt fäste, jag är iaf tacksam för dom tips och synpunkter man får av dig och andra på detta forum!
 4. Westfield Zetec Turbo

  Precis! Men ska jag vara helt ärlig är det också lite av en kopia av westfields egna som dom använder tillsammans med FW fronten.
 5. Westfield Zetec Turbo

  Har börjat fila lite på en variant av fäste som ska sitta i noskonen. Ska prova med lite dubbelhäftande tejp och kolla så lampan verkligen hamnat där jag vill ha den, sen slipa och spackla lite.
 6. Westfield Zetec Turbo

  En anledning är ju såklart åtkomst. Jag har batteriet rätt långt in under nosen och det har en inbyggd strömbrytare som jag behöver komma åt. Men mest av allt så orkar jag inte riktigt bygga om igen :) Men chassimonterade lyktor som går vika åt sidan kan ju vara spännande :)
 7. Westfield Zetec Turbo

  Jag måste nog ha rejält små lyktor om det ska gå fritt både noskon och skärmar. Men som du säger är risken stor för fladdrande ljus. Kanske går göra en lösning där dom är stagade på nåt snyggt sätt!
 8. Westfield Zetec Turbo

  Har slitit mig lite från skoterkörning och passat in framskärmarna. När jag gick vidare till lyktorna så blev det strul. Jag har ju valt att montera ihop huv och noskon för att få en flippfront, men det jag inte tänkte på är att den ska ju gå öppna när lyktorna sitter där 😱 sätter jag dom längre ut så kommer dom ta i skärmen när man svänger fullt och har full fjädringsrörelse. Enda lösningen som jag kan komma på är att bygga fästen som man skruvar i noskonen så lyktorna följer med när man öppnar!
 9. Westfield Zetec Turbo

  Efter det största motivationstappet i mannaminne har jag tvingat mig igång så smått igen. Har det mesta jag behöver för att göra klart, men det går grymt tungt att släpa sig ut i garaget och lägga tid på den. Har gjort klart det mesta med karossen, instrumentbrädan sitter där, saknas nån knapp och nån lampa. Ska se till att få en båge bockat framöver, har gjort plattor som den ska svetsas på. Bakbelysning, sidoblinkers är klart. Har köpt strålkastare av en lite udda sort, kan bli bra, kan bli förskräckligt :) Lite mer bilder hur den ser ut idag:
 10. Westfield Zetec Turbo

  Tackar!
 11. Westfield Zetec Turbo

  Bilen är nu startad igen efter demontering och lack. Allting verkar fungera. Det som är kvar att göra nu är egentligen belysning och elsystem. Har bestämt mig att använda en surfplatta som instrumnentering, köra tex Realdash, Har testa med en lånad platta och det fungerar med MaxxECU som jag använder. Så nu måste jag antingen tillverka en instrumentbräda så jag kan försänka surfplattan lite snyggt eller så köper jag bara en bräda från tex Kitcardirect. Det är egentligen inte fekonomiskt örsvarbart att tillverka både plugg, gjutform och sen brädan, men roligare att göra själv kanske! Har kikat runt och fastnat lite för en elcentral från Leash som verkar sjukt smidig https://www.maxxtuning.se/produkter/motorstyrning-elektronik/installations-material/rela-och-sakring/elcentral-med-blinkers Har även fått tips om ett par snygga framlampor, men dom var sjukt dyra http://www.hojstyling.se/produkt/highsider-framlampa-rod-style/ Bak blir det väl den LED belysning som westfield säljer, men kan man hitta dem nån annanstans? /Tomas
 12. Westfield Zetec Turbo

  Tack det var snälla ord!
 13. Westfield Zetec Turbo

  Ja du har nog helt klart en poäng där. Sen kan det kanske förhoppningsvis ta ner ljudet en smula också, men med en racekat kanske man inte ska hoppas på för mycket!
 14. Westfield Zetec Turbo

  Det är ju så mycket snö här uppe i norr så det mesta av tide går till att köra skoter istället för att bygga bil :) Men jag har iaf fått dit en katalysator på den. Inte så vackert, men det gör ju att jag får använda dispensen om 20kW jag har fått beviljad :)
 15. Westfield Zetec Turbo

  Har passat in karossen hyffsat, tycker den är lite skev i ena bakre hörnet. Får kika lite mer på det sen. Har även fått till en bra flipfunktion på front och noskon, då kommer man åt allt , ink kylare & IC. Ska skaffa några gasfjädrar bara. I övrigt sitter det mesta på plats. Ska börja fundera lite över elsystem till belysning etc. Även börjat leta lite efter en katalysator eftersom jag måste sätta dit en sån. Motivationen är dock inne i en tillfällig!? svacka just nu.
×