Jump to content

HovstaSX360

Locost Sverige medlemsklubb
 • Content count

  255
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

HovstaSX360 last won the day on January 7 2017

HovstaSX360 had the most liked content!

Community Reputation

14 Good

About HovstaSX360

 • Rank
  Forum Adicted

Profile Information

 • Kön
  Kille

Profile Fields

 • Namn
  Stefan Larsson
 • Ort
  Örebro
 • Locost-status
  Locost-intresserad

Recent Profile Visitors

6546 profile views
 1. HovstaSX360

  Jakes Lättviktsbygge, i trafik!

  Startproblemet låter som det jag hade när jag först skulle starta min Blackbird BEC med Megasquirt. Jag hade ett triggerhjul på veven med 12-1 tand och ett 1-tandshjul på kammen. Som jag förstod det mäter MS tiden mellan varje tand och när det fattas en tand blir tiden längre och första tanden efter den långa pausen är referens-tand. Svagt batteri, hög komp och lätt svänghjul gör att varvtalet varierar så mycket när man kör med startmotorn att MS inte vet vilken lång paus som är den rätta. Jag tog bort en till tand på vevens triggerhjul så det blev ett 12-2 och sen fungerade det. Ett annat sätt hade varit att använda ett triggerhjul utan saknade tänder tillsammans med mitt 1-tands kam-hjul. Numera har jag ett lithium batteri som ger sån fart på motorn att det troligen skulle fungerat med det ursprungliga 12-1 hjulet.
 2. HovstaSX360

  Gatbilskvällar på Gröndal (Eskilstuna)

  Den 14:e september är det dags för en gatbilskväll igen. Information Under gatbilskvällen den 14e är alla gatregestrerade fordon på fyra hjul välkomna. Vi kör "open pit" ifrån 16.00 till 21.00 (eller tills det blir mörkt). För 500kr får du komma och köra så mycket du orkar under hela kvällen. Heltäckande klädsel och hjälm är krav. En lättare besiktning görs av fordonet innan du får beträda banan. SMA licens gäller, engångslicens kostar 200kr och kan lösas på plats. Självklart har vi kiosken öppen där vi serverar allt ifrån snacks å dricka till korv, paninis och pizza. Tillåter vädret så ser vi även till att ha grillen igång för att flippa lite burgare.
 3. HovstaSX360

  Caterham clone med B230FK

  När jag provkörde min motor i en ställning med kylare placerad ungefär som den senare skulle placeras i bilen, blev motorn väldigt fort för varm så jag fick avbryta. Jag provade att sätta dit en pappskiva för att styra varmluften från kylaren uppåt så att den inte värmde upp motorn igen. För min del handlade det förvisso om en obelastad motor men detta gjorde väldigt stor skillnad och jag kunde köra motorn länge utan värmeproblem . Jag har inte haft några värmeproblem nu när motorn sitter i bilen men tänker ändå göra ett liknande arrangemang på bilen och leda luften direkt till gälarna på huven eller eventuellt göra ett luftutsläpp i framkant på huven.
 4. HovstaSX360

  Kinnekulle 2017 - Diskussion

  Jag har inte heller något emot att bjuda in andra bilklubbar. Har inte heller något emot att blanda biltyper på samma körtid. Om det ska delas in i grupper tycker jag det är mer angeläget att sortera efter fart och att ha möjlighet att byta om man valt fel. Vid förarmötet blir det extra viktigt att vara tydlig med regler för att undvika missförstånd. Andra klubbars regler kan ju skilja från våra. De som har mycket rutin har antagligen även mycket rutin på just sina regler.
 5. Nu sätter Eskilstuna motorsport arena igång med lite gatbilskvällar igen. Själv ska jag försöka komma dit onsdagen den 9:e augusti. " Under gatbilskvällen är alla gatregestrerade fordon på fyra hjul välkomna. Vi kör "open pit" ifrån 16.00 till 21.00 (eller tills det blir mörkt). För 500kr får du komma och köra så mycket du orkar under hela kvällen. Heltäckande klädsel och hjälm är krav. En lättare besiktning görs av fordonet innan du får beträda banan. SMA licens gäller, engångslicens kostar 200kr och kan lösas på plats."
 6. 1. Jari Kinnunen, 1 på grillningen 2. Per Adelsson, 1 på grillning 3. Fredrik Pousard, 1 på grillning 4. Alex Bergsland & Jerk Bergsland (pappa), 2 på grillning 5. Peter Carlsson, 1 på grillning 6. Anders Björnson, 1 på grillning 7. Txbias Berndtsxon , 1 på grillning ( och så hoppas vi att tröskorna startar sent i år ) 8. Anders Nilsson.1st grillning 9. Anders Öhman, 1 på grillning 10. Ingen körning, 1 på grillning (Per Westrin / Stinrew 11. Micael Johannssen, 2 på grillning. 12. Stefan Larsson, 2 på grillning.
 7. HovstaSX360

  Backväxel utan separat låda

  Tack för redovisningen av planetlådan. Efter lite scrollande lite fram o tillbaka mellan text o bilder tror jag mig förstå hur den fungerar. Tycker mig se att vissa delar inte ser ut som på ritningen men det skrev du ju också. I Gerhards byggtråd "Superbusen" finns en del bilder på NMR-lådans innehåll. Med början 12:e Augusti 2012 lägger han ut lite bilder på innehållet. http://forum.locostsweden.se/index.php?/topic/7642-super-busen/&page=3
 8. HovstaSX360

  Backväxel utan separat låda

  Backlådan med minidiff påminner lite om MNR-lådans funktion. Fast med lite högre vikt på de roterande delarna. Om jag förstår ritningen rätt är den ljusblå ringen inte synlig på fotot och svetsad på diffdrevet (de röda kilarna). Jag skulle gärna se fler bilder och veta mer om hur planetlådan fungerar. Planetväxeldiff, var hittar men en sådan ? Jag har aldrig sett insidan på en automatlåda men gissar att delarna är snarlika..
 9. HovstaSX360

  Caterham Blackbird S3

  Jag har original slavcylinder och känner igen problemet med kort dragläge. Jag har ändrat utväxlingen vid pedalen lite grand vilket finns beskrivet tidigare i den här tråden. Det blev väl aningen bättre men ingen stor skillnad. Vet inte om det ens går att få den här typen av koppling att fungera så som man är van vid från vanliga bilar. Avsaknaden av ett riktigt svänghjul underlättar inte heller vid start.
 10. HovstaSX360

  Caterham Blackbird S3

  För några veckor sedan tändes plötsligt oljetryckslampan en kort bit hemifrån. Jag gjorde en snabb kontroll och konstaterade att oljetanken var tom men motorn var full. Därför misstänkte jag att torrsumpspumpen slutat fungera. Det visade sig vara silverlödningen av klokopplingen på axeln (som driver kompressor och dräneringspump) som gått sönder. Lödningen har antagligen inte flutit in tillräckligt i skarven eller så är lödning helt enkelt för klent för den här sammanfogningen. Nu är den tigsvetsad i änden i stället. Från andra sidan ville jag inte svetsa då klokopplingen ligger an mot en lagerbana där och svetssömmen i så fall skulle vara i vägen. Försökte istället att få till en silverlödning från andra sidan genom springan där men är tveksam till hur det lyckades. Nu fungerar i alla fall bilen igen och jag tror/hoppas inte motorn tog någon skada av att ha tappat oljetrycket då det skedde på låga varvtal när jag smög genom byn. Har provat bilen efter reparation, på landsväg och även lite på Gröndal och det verkar OK.
 11. 1. Jari Kinnunen, 1 på grillningen 2. Fredrik Pousard (fege), 1 på grillningen 3. Ola Aronsson (otech),Ford Focus lunchpasset, 1 på grillningen 4. Per Adelsson(Pac), Mazda Miata NC Lunchpasset(kanske), 1 på grillningen. 5. Micael Johannssen, 1 på grillningen 6. Anders Öhman (r Anders), 1 på grillningen. 7. Svante Sörmark (svinto), 1 på grillning 8. Anders Nilsson (brumbeum) 1 på grillning 9. Anders Björnson, 1 på grillningen 10. Peter Lilja, 1 på grillningen 11.Per-Åke Hjelm, 1 på grillningen 12. Joacim Järkeborn (jocke4u), 1 eller 2 på grillningen 13. Erik Jorpes, oklart om jag hinner till Grillen... 14. Mikael Brax (mbx) 3 på grillning 15 Jörgen bock , jag själv på grillning 16 Björn Nyman, ingen på grillningen 17. Krister Ericson 1 på grillning 1 körning på lunchpasset 18.Thomas Lundgren 2 på grillning. 19. Andreas Rauherz ( seven v8) 1 på grillningen 20. Txbias.Berndtsxn , 1 bana , 1 grill ( finns risk för jobb krock ban körning) 21. Dennis Ahlzén, 1 på lunchtimmen Bmw 330, 1 grill. 22. Markus Torgén, 1 på lunchtimmen Mustang, 1 grill. 23. Petter Magnusson, 1 på lunchtimmen Mustang, 1 grill. 24. Jens karlsson, 1 på lunchtimmen, bmw e34 525, 2 på grillningen. 25. Stefan Larsson (HovstaSX360), 2 på grillningen
 12. HovstaSX360

  Med Megasquirt mot framtiden!

  Då blir det fyra manualer. Hardwaremanualen är uppdelad i två, MS3base och MS3X. Jag har bara gjort en installation och EDIS har jag inte susning om hur det fungerar. När jag testade mina spridare visade det sig att uppgifterna jag sett på nätet om mina orginalspridare inte stämde. Det upptäcktes när jag medelst spridartestet skulle ta reda på deadtimes som jag aldrig sett några uppgifter på. Eftermarknadsspridarna jag senare köpte (AUS) levererades med ett kort där cc/min och deadtimes vid olika spänning var angivna. Jag testade dom och konstaterade att även de uppgifterna var fel. Deadtimes är ofta det som pekas på i MS-forum när man har mystiska tuning problem. Lika bra att ha ordning på det från början. Själv har jag trots det tillräckligt frustrerande problem med tuningen.
 13. HovstaSX360

  Med Megasquirt mot framtiden!

  Staplarna i toothloggern motsvarar tiden mellan tänderna. På bilden ovan är alla lika höga och indikerar ett tandhjul utan "tänder som fattas". I så fall måste du ha en fungerande kamgivare för att det ska kunna synka. Jag kunde inte se i tråden vad du har för triggerhjul men tidigt i tråden nämner du att du ska köra sekventiellt för att senare resonera kring batchfire. För sekventiellt måste du ha kamgivare. Ifall du skippar kamgivaren med ambitionen att köra batchfire måste MS i alla fall få en annan indikation på var motorn "är" . En "missing tooth" eller två. Själv använde jag JimStim-stimulator för att prova mitt MS3X vid sidan av motorn. För min del var det då några potentiometrar på kretskorten för VR-givarna som behövde justeras. Vad gäller spridarna så listar MS inte ut själv hur stora dom är. Det bästa är att mäta upp det själv och det är det som "injector test" är till för. Man testar olika spruttider och får då även fram deadtime. Helst ska man göra testet med olika spänningar också för då kan man få fram korrekt kurva för deadtime också. Dom här grejerna tror jag finns genomgångna i manualerna, men minns inte i vilken av dom. Det är väl tre stycken har jag för mig.
 14. HovstaSX360

  Locost-ish med Audilåda i bak?

  En del av mittmotorbyggarna tiltar växellåda och motor lite framåt för att få ner motorn mer. Det skulle man kunna göra även i detta fall om man har en knutlös kardan. När avståndet mellan växellådan och motorn är större behöver man inte tilta lådan lika mycket. Motorn måste förstås också tiltas så att den blir parallel och i linje med den sluttande kardanen.
 15. HovstaSX360

  Locost-ish med Audilåda i bak?

  DeDion kan man ha även om bromsarna sitter ute vid hjulen även om det kanske är enklare när de sitter vid diffen. Min Caterham har i alla fall DeDion och bromsar vid hjulen.
×