Jump to content

family guy

Locost Sverige medlemsklubb
 • Content count

  675
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

family guy last won the day on May 19

family guy had the most liked content!

Community Reputation

65 Excellent

About family guy

 • Rank
  Old-timer
 • Birthday 06/24/68

Profile Information

 • Kön
  Kille
 • Plats
  Tullinge
 • Interests
  Bygger Haynes Roadster enligt boken.

Profile Fields

 • Namn
  Ronny Jannerstad
 • Ort
  Tullinge
 • Locost-status
  Bygger locost

Recent Profile Visitors

9890 profile views
 1. Sevenbygge Med Swiftmotor

  Vilken Loctite är det som rekommenderas, Anders? Kan vara bra att veta om behovet skulle uppstå.
 2. DIMPLE DIES , konor i plåt hål

  Biltema, det var som sjutton. De har förmågan att överraska ibland.
 3. Ronnys SlowCost

  Tack, din stolle! Jag hoppas att jag snart får gratulera dig, ser fram emot att se något av dina projekt i trafik.
 4. 7-lander med Stuart Taylor ram och Pinto

  Grattis! Härliga sommarvägar väntar!
 5. Ronnys SlowCost

  Leverantörer som Car Builder Solutions har nog inte riktigt koll på vilken märkning som är betydelsefull, märkningen E11 i detta fall betyder bara att blinkersen i fråga blev typgodkänd i Storbrittanien. http://detiavto.info/files/images/e-code-country-codes.txt Blinkers fram ska ha märkning 1, 11 eller 1a = vänster, 1b = höger. Mina är märkta 11 och 12 vilket ska betyda att de får användas såväl fram som bak.
 6. Ronnys SlowCost

  Ganska säker på att det är dessa, det var ett tag sen jag köpte dem. Fick dock göra distanser för att få till rätt mått från ytterkanten. https://www.carbuildersolutions.com/uk/rectangular-amber-stalk-indicators-102mm
 7. Ronnys SlowCost

  Härligt att höra, lycka till med det sista! Jo, Marlon vägde bilen och Opus vägde den igen. Vet inte varför, jag var bara glad att klara mig igenom.
 8. 7-lander med Stuart Taylor ram och Pinto

  Snyggt, Marlon är inte den lättflörtade typen! Nu är du på upploppet, lycka till och kör hårt!
 9. Garageträff Uppsala

  Förlåt mig pojkar, men jag måste dessvärre få be att ställa in. Hela lördagen går åt till att bistå dottern på hästtävling och jag behöver gruvligt garagetiden på söndag. PeÅ har jag ju som tur är redan besökt denna veckan, Vedde får jag ta en sväng till när jag fått plåtar och vädret blivit lite mer tillmötesgående.
 10. Ronnys SlowCost

  Känns kanon Bengt! Blev precis uppringd av besiktningsmannen, nu har jag ett regnummer också. Nästa steg blir lite bredare däck bak, en liten vindruta samt stänklappar på framskärmarna. Framhjulen skottar in oväntade mängder grus i sittbrunnen.
 11. Ronnys SlowCost

  Ta-daaa!!! Strax efter 8 i morse kunde jag sluta kedjesnusa och andas ut, enskilt godkännande beviljat! Med rätt papper blev det en tämligen smärtfri upplevelse, om än dyrare än förväntat. Priset 2170:- jag fått visade sig vara för importbilar, det här kalaset gick loss på 4775:- inklusive vägning. Skaplig timpenning, men det ska mer till än så för att ta ner mig på jorden denna glädjens dag. Nu är det bara att vänta på plåtar.
 12. TreeBee trehjuling

  Snygg bil han har på sig. Skickat från min iPhone med Tapatalk
 13. TreeBee trehjuling

  Det var bara de legala aspekterna jag tänkte på, behövs inga skärmar till besiktningen så har du ju gott om tid att ta reda på om de behövs i verkliga livet. Jag funderar allvarligt på att bygga en egen trehjuling och att det inte behövs skärmar var ytterligare ett plus i kanten.
 14. TreeBee trehjuling

  Vilken snygging, men behöver den inga skärmar?
 15. Lägger detta i en egen tråd då det kan vara nyttig information för andra som överskrider tidsgränsen 5 år mellan SFRO 1 och regbesiktning. Jag var tidigt på plats på Opus Librobäck i morse för att registreringsbesiktiga och det utmynnade snart i ett stort antiklimax, jag behövde inte ens lasta av bilen. Det första besiktningsmannen frågade var om jag fått hans meddelande. Det hade jag inte och undrade förstås vad det kan ha stått i det. Bekymret var att identitetsbeviset, dvs det dokument som ligger till grund för ursprungskontrollen, hade ett bäst-före datum och gick ut i september förra året. Det gjorde dessvärre en besiktning omöjlig, i alla fall idag. Ingen skugga må falla över Micke på Librobäck, han var verkligen angelägen om att hjälpa mig och menade att det jag behövde göra var att åka till Marlon med bilen och be honom skriva ett nytt identitetsbevis. Inget nytt ramnummer, ingen ny ursprungskontroll utan bara ett nytt identitetsbevis. Han ringde till och med Marlon och berättade om problemet och vad som behövde göras. Solen sken och vägarna var torra så jag satte kurs mot Norrtälje för att ånyo träffa min SFRO-man. Han var lika förvånad som jag och tyckte att de ibland kan vara onödigt byråkratiska. Han släppte allt han hade för händer och satte genast ihop ett nytt identitetsbevis. Jag klagar inte, i grunden är det ju faktiskt mitt fel som inte hållit mig till stipulerade tidsramar och det var en trevlig dag i alla fall. Redan på stationen fick jag en ny tid, onsdag nästa vecka klockan 07:10 provar jag igen.
×