Jump to content

eslöv

Forumdeltagare
  • Posts

    175
  • Joined

  • Last visited

Reputation

0 Neutral

Profile Information

  • Plats
    Eslöv

Profile Fields

  • Ort
    Kungshult

Recent Profile Visitors

3,645 profile views
  1. Hej.

    Jag håller på med att rita och samla delar till en Austin Healey kopia och har tänkt använda en BMW M50 motor. Har Du tips på nåt som jag skall tänka på i valet av motor, hur har Du gjort med styrning av tändning/insprut.

    Är immobilicer ett problem eller hur löser man det.

    Jag har inte jobbat med BMW tidigare så jag är tacksam för tips.

    Hälsningar

    Bengt

  2. http://picasaweb.google.com/FrippeEslov/Knutstorp090727# någon bild från knutstorp
  3. Här är min bygg tråd http://forum.locostsweden.se/index.php?showtopic=4674 s52 3,0 ligger runt 22.000 kr normalt i tyskland. men min tanke var först att överladda min m52 2,5 motor med kompressor. men som sakt bilen rör sig riktigt bra med de 170 hk. tror man skulle tjäna riktigt mycket på att fixa till aerodynamiken också. det är som att köra in i en vägg i 200 km/h sen är det segt.
  4. själv kör jag med bmw 6an i alu m52, 2,5 med 170hk. vist är den stor men det gick ner i ramen, sumpen kapad ca 45-50 mm. sen väger den inte så mycket som du skriver, det är m50 motorn som väger 166kg m62 ca 146 kg med allt på då även servo pump och ac. nu i vinter blir det som du säger en m3 motor för min del, dock bara en 3,0 men tror 286 hk räcker ett tag till.
  5. eslöv

    Byggtid

    Ca 250 timmar på bilen 0 100 timmar på glasfiber sakerna
  6. några 85 grader kommer jag inte upp i där framme i år, ligger på ca 60 grader efter 15 min körning på bana. bak lite mer ca 65-70 grader. mätte aldrig förra året. funderade lite o har faktist minskat ner på toe in en del. det skulle kunna förklara att däcken inte kommer upp i samma temp som förra året. förmodligen fick däcken "jobba" redan vid rakt fram körning o höll tempen uppe på ett annat sätt då. reagera lite på att däcken fram höll ca 200 mil med en bankörning förra året och bak däcken 350mil och 2 bankörningar. därför miska jag på toe in + fick en skönare bil vid landsvägskörnin och mycket sido stabilare vid riktig hård inbromsning efter rakorna.
  7. jag va ute i garaget o titta på de gammla däcken de är märkta på samma sätt. kanske jag som kör lite hårdare i år, har dock ändrat lite på motor till det posetiva. Får se vad det blir för däck nästa gång, synd man köpte 8 st nu sist. eller får man ha de till landsvägs körning o riktiga slicks på bana.
  8. Hur mycket luft har ni i era r888. själv liger jag på 1,2 bar kalla. o ca 1,5 varma. Men tycker jag har dåligare fäste i år än förra året med likadana däck, dock så har jag nya i år. + att det skriker mycket i från däcken innan de tappar greppet, inget jag vill minnas från förra året. Kanske är så att gummi blandningen inte är samma i däcken längre. saknad av Ha-olja kanske?
  9. Väger inte så stora fälgar mycket? tycker själv mina 15" på 7 kg är för mycket. vikten på hjulen tarmycket på axet. tänker då på min vanliga bil som jag har 19" på, när jag har vinter däck som är 16" plåtisar så blir det en markant skilnad i axet. men sen är ofta en plåt fälg lättare än en alu fälg
  10. regnar det inte så kör jag nog också dit. vi får se. är lite förkyld o det är inte rätt bil att va det i.
  11. Då har man vatt o införskaffat en S50 3,0 motor. Blir nog inte från i vinter det blir byte, man vill jö köra nu när det är sommar.
  12. Hur mycket är sålt, är intreserad av allt kanske.
  13. Jag kapa av en del av botten o spände ut svepet o skruva fast i en spånskiva, okej jag spara radien som blir ner till botten av baljan. jag tror det var en 90 liters balja.
  14. Intresant pris. fota några av dina finsate och sämsta svets fogar så man ser hur väl det är byggt hur noga är ramen i måtten? hur mycket slår det på?
  15. E39 ans spindel är lite trixig med dubbla undre spindelleder. bild på spindel http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?mo...hg=31&fg=10 bild på undre bärarmar med 2 st leder som sitter i spindeln http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?mo...hg=31&fg=05 men där är fina alu bromsok som ska hamna på min seven med e36 spindlar
×
×
  • Create New...