Jonas

Locost Sverige medlemsklubb
 • Content count

  1095
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Jonas last won the day on March 31

Jonas had the most liked content!

Community Reputation

34 Excellent

About Jonas

 • Rank
  V.I.P.
 • Birthday 03/31/73

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kön
  Kille
 • Plats
  Helsingborg
 • Interests
  Hundkojor, Locost

Profile Fields

 • Namn
  Jonas Åkesson
 • Ort
  Hyllinge (Helsingborg)
 • Locost-status
  Bygger locost

Recent Profile Visitors

11585 profile views
 1. Grattis!
 2. Jag vet inte varför de färgar dom överhuvudtaget, köpte orange på Ebay, för att matcha bilen. Färgen började försvinna redan vid första uppstarten, med riktigt stickade ångor i garaget... Nu, efter 2-300mil är det inte mycket orange kvar... Men jag är nöjd ändå :-)
 3. Gött mos! Och hela sommaren framför dig :-)
 4. Ska sitta på en BMC A-serie motor (med växellådan i sumpen) som konstruerades på 50-talet, så det är inte frågan om några höga effekter/högt laddtryck :-) Jag kör med max 1bar och 138hk med TB03an som jag har och är inte ute efter mer, dock skulle jag vilja få lite jämnare effektkurva istället för ketchupeffekten jag har idag. Hållbarheten på gt17 är jag inte så orolig för eftersom det är en entusiastbil som går ett par 100mil/år.
 5. Tack! Vi bor inte direkt nästgårds :-) , Kan du skicka den? (Om inte frakten blir löjligt dyr...)
 6. TD04-15t skulle säkert fungera också. TD04-15t verkar ersätt GT17 rakt av, eller? (Jag är ingen SAAB kännare) Jag är ute efter något mindre och modernare än den TB03 som jag har nu.
 7. Hej! Någon som har en GT1752 som ligger och skräpar? Behöver egentligen inte vara användbar, tänkte använda den som "mock up" till min hundkoja. Blir det bra så får köpa en ny/lågmilare. /Jonas
 8. Det här ska bli roligt att följa! (Hur är det tänkt att fungera med bakre sidorutorna när man delar "rutramen" vid öppning?)
 9. Jag är antagligen inte ensam om att ha barn som vill åka med i bilen. Så här fixade jag en bälteskudde till skalstolen: Slaktade lämplig bälteskudde, i mitt fall inköpt på Biltema. Hål borrade för att fogskummet ska kunna sprida sig: Maskerade stolen med packtejp (misslyckades ett par ggr... sopsäck fungerade inte, maskeringstejp fungerade inte). Fäste "skalet" där jag ville ha det. Fyll upp med fogskum (fick göra det i omgångar för att det skulle härda ordentligt): Skar bort överflödet: På med överdraget igen, och hål för punkt 5/6: Fastlåst och redo för provtur :-) :
 10. Beror nog på din besiktningsman, jag var väl förberedd med alla värden uppmätta osv... Men det frågades aldrig om det, det primära var hur den uppförde sig på vägen.
 11. Skulle tro att det kan bli problem. På en hoj pressas oljan mot botten även vid svängar eftersom den lutar. På en bil som inte lutar kommer den att pressas ut mot sidorna eftersom den inte lutar.
 12. Troligtvis inget fel på den om du får ett värde som varierar, brukar vara avbrott om dom är trasiga.
 13. Samma svar, samma minut :-)
 14. "Hittade ett som ger 0,06 ohm på min ohm-mätare men som enligt märkning ska vara på 2,9k. Men hur troligt är det att det bara är det?" Mäter du motståndet på plats? Ska du eliminera att din mätning inte tar något annat håll på kortet så måste du lyfta ena sidan på motståndet innan du mäter.
 15. Då var grejorna på plats, tror jag får investera i ett par öronproppar :-)